Haderőfejlesztés

2024.01.10. 14:06

Újabb Leopard 2A7 harckocsik érkeztek Tatára

Újabb Leopard 2A7 harckocsik érkeztek Tatára szerda hajnalban, hogy a magyar emberek védelmét szolgálják – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-oldalán.

MW

A haderőfejlesztés gőzerővel halad, folyamatosan érkeznek a legmodernebb eszközök, írta a honvédelmi miniszter

Forrás: Facebook / Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Fotó: laszlo_kertesz

A miniszter bejegyzésében úgy fogalmazott: „eredményesen indul az év”. A haderőfejlesztés gőzerővel halad, folyamatosan érkeznek a legmodernebb eszközök, tette hozzá, megjegyezve, szerda hajnalban újabb Leopard 2A7 harckocsik érkeztek Tatára.

A honvedelem.hu beszámolója szerint három Leopard 2A7HU típusú harckocsi érkezett meg a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz szerdán, és ezzel nyolcra bővült a magyar igények szerint fejlesztett harckocsik száma a dandárnál. Emlékeztettek rá: 

2028-ig összesen negyvennégy darab érkezik Magyarországra a high-tech haditechnikai eszközből az öt Wisent 2HU műszaki vontató és három Leguan 2HU hídvető harcjármű mellett.

Mint írták, a Leopard 2A7HU típusú harckocsi páncélteste 7,7 méter hosszú, előrefordított löveggel a harckocsi hosszúsága 10,97 méter. A szélessége kiegészítő páncélzat nélkül 3,76 méter, magassága pedig 3,03 méter. Tűzerejéről egy L55A1 típusú, L55 űrméret hosszúságú, 120 milliméter űrméretű, Rheinmetall harckocsiágyú gondoskodik, amely lehetővé teszi a pontos tüzelést akár 5000 méterről is. A harckocsi rendelkezik továbbá egy 7,62 milliméteres párhuzamosított géppuskával, egy 12,7 milliméteres távvezérelt géppuskával, valamint 16 darab 76 milliméteres ködgránátvetővel, amelyek repeszgránátok kilövésére is alkalmasak – olvasható a honvedelem.hu oldalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában