Váltás

2024.02.26. 13:38

A kormánypártok Trócsányi Lászlót jelölik az Alkotmánybíróság élére

Sulyok Tamás köztársasági elnökké választását követően Trócsányi Lászlót, a Magyar Jogász Egylet elnökét jelölik az Alkotmánybíróság megüresedő helyére a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a Facebook-oldalán.

MW

Trócsányi László, a Magyar Jogász Egylet elnöke, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, a Fidesz európai parlamenti képviselõje és Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke a Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulója alkalmából rendezett konferencián az Országház Felsõházi termében 2023. október 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Sulyok Tamás köztársasági elnökké választását követően a kormánypártok Trócsányi Lászlót, a Magyar Jogász Egylet elnökét jelölik az Alkotmánybíróság megüresedő helyére – jelentette be közösségi oldalán a Fidesz frakcióvezetője.

Mint arról beszámoltunk, Kocsis Máté a kormánypártok kihelyezett frakcióülésén közölte, hogy Sulyok Tamást javasolják államfőnek. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője leszögezte, hogy a kisebbik kormánypárt is egyhangúlag támogatja az Alkotmánybíróság elnökének jelölését a köztársasági elnöki pozícióra.

Trócsányi László korábban az Orbán-kormány igazságügy-minisztere volt, jelenleg pedig a Károli Gáspár Református Egyetem rektora és a Fidesz EP-képviselője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában