Egyértelmű felszólítás

2024.02.28. 21:55

Brüsszel hagyjon fel a szélsőbaloldali ideológia agresszív terjesztésével (videó)

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Strasbourgban, az uniós parlament plenáris ülésének a 2023-as jogállamisági jelentésről folytatott vitáját követően nyilatkozott. Véleménye szerint az lenne a legjobb, ha Brüsszel felhagyna a radikális baloldali ideológia agresszív terjesztésével, ez ugyanis tönkreteszi a tagállamok közötti együttműködés lehetőségeit.

MW

Brüsszel hagyjon fel a szélsőbaloldali ideológia agresszív terjesztésével, mondta Hidvéghi Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Ronald Wittek

Hidvéghi Balázs magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, az Európai Parlament totális szereptévesztésben van, egyfajta európai erkölcscsőszként szeretne fellépni a tagállamokkal szemben.

A radikális ideológiák nem csak jelen vannak, de azok terjesztésében is részt vesz Brüsszel (illusztráció)
Fotó: Filip Singer / Forrás: MTI

Brüsszel hibás alapokon nyugvó elveket alkalmaz 

Teljesen hibás megközelítés, hogy politikai és erkölcsi kérdéseket érintő vitákat jogi vitáknak álcáznak és mindenféle eljárásokat, szankciókat követelnek azok ellen, akik a hagyományos értékeket védik

– fogalmazott. Az EP-képviselő szerint az évek óta tartó brüsszeli „jogállamisági cirkusz” elvi szempontból hibás alapokon áll. 

Az olyan kérdések, mint például az élet, a halál, a család, a házasság vagy a gyermeknevelés évezredes normákból fakadnak. Szorosan kapcsolódnak a vallási meggyőződéshez, és az ember természetfelettihez való viszonyához is,

 mondta.

Nyilvánvaló, hogy ezek érzékeny, sokszor megosztó kérdések. Az viszont teljesen biztos, hogy az Európai Parlamentnek nem feladata, hogy ilyen morális ügyekben döntéseket hozzon

– fogalmazott Hidvéghi Balázs, majd hozzátette: 

elfogadhatatlan, hogy Brüsszelben szélsőségesen baloldali aktivisták mondják meg a magyaroknak, vagy bármely más tagállamnak, hogy ezeken a területeken miként kell eljárniuk.

Sokszor megcáfolt vádak és hazugságok kerülnek elő újra és újra

Brüsszelnek tiszteletben kell tartania, hogy különböző tagállamokban különböző vélemények létezhetnek, és a tagállamok szuverén joga dönteni ezekben a kérdésekben, összhangban a nemzeti alkotmányokkal és identitással

– húzta alá. A fideszes politikus elmondta, a jelentés „szokásos módon” támadja Magyarországot, több szempontból is előkerülnek a már jól ismert és százszor megcáfolt vádak és hazugságok. Támadják továbbá a tagállami kormányokat tömörítő Európai Unió Tanácsát is, amiért nem ítéli el Magyarországot, és nem halad az európai értékek szisztematikus megsértésének állítólagos veszélye miatt az ország ellen indított hetes cikk szerinti eljárásban. 

Brüsszelnek abba kell hagynia a radikális baloldali elképzelések agresszív terjesztését, ez ugyanis rombolja Európát

– tette hozzá az EP-képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában