Nincs kegyelem!

2024.02.26. 21:51

A pedofil elkövetők közül többen vannak ma börtönben, mint 2010 előtt (videó)

Orbán Viktort az Országgyűlésben faggatták – írja a Magyar Nemzet. A miniszterelnök elmondta, hogy ma nyolcszor annyi pedofil van börtönben, mint a baloldali kormány ideje alatt.

Orbán Viktor miniszterelnök a pedofil témát sem kerülhette ki

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Hosszú ülésnappal kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka – írja cikkében a Magyar Nemzet. A T. Ház már szavazott Novák Katalin lemondásáról, és megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnöknek. A képviselők szavaztak már a svédek NATO-csatlakozásáról. Este nyolc óra után pedig Orbán Viktort kezdték faggatni a baloldali képviselők az azonnali kérdések órájában, ahol ismét szóba kerültek a pedofil ügyek.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án. A miniszterelnök a pedofil kérdésről is hosszan beszélt a baloldal mulasztásait felemlegetve MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Nyolcszor annyi pedofil van ma börtönben, mint 2010-ben 

A pedofiloknak a kormányban sosem volt, ma sincsen, és nem is lesz kegyelem

 – válaszolta Kálmán Olgának (DK) az azonnali kérdésére a miniszterelnök. A volt műsorvezető azt kérdezte, tudott-e a kegyelmi ügyről. 

A provokatív megjegyzéseket visszautasítom. A kormány mindent megtett annak érdekében, hogy megvédje a gyermekeket 

– fogalmazott. A miniszterelnök elmondta, hogy 2010-ben 81 pedofil bűnöző volt börtönben, míg 2024-ben 663-an vannak börtönben.

Kegyelmet a köztársasági elnök adott, hogy ezt miért tette, arra egyedül ő tud válaszolni 

– válaszolta a kormányfő. Jelezte, hogy amikor tenni kellett volna a pedofilok ellen, akkor a baloldal nem támogatta a jogszabályok szigorítását.

A baloldali kormány alatt több mint 500 pedofil járkált szabadon 

Orbán Viktor miniszterelnök momentumos képviselők kérdésére azt válaszolta, hogy kegyelmet Novák Katalin adott, ennek a miértjére ő tud válaszolni, a kormányfő nincs felhatalmazva, hogy a volt köztársasági elnök helyett válaszoljon.

A kormány az elé kerülő ügyekben megalapozottan jár el, pedofil kérdésekben kegyelemnek helye nincs.

Felidézte, az ellenzék nem támogatta a pedofil-nyilvántartás létrehozását, a pedofil gyermekpornográfia elleni javaslatukat és azt sem, hogy a szexuális bűncselekmények nem évülhetnek el, illetve hogy a pedofilok neveléssel kapcsolatos munkát se végezhessenek.

A baloldali kormányok megengedték, hogy több mint ötszáz pedofil járjon szabadon Magyarországon, ők rejtegették a pedofilokat, elég gond a megörökölt istálló kitakarítása a jelenlegi kormánynak

 – mondta a kormányfő. Hozzátette, 2010 óta születtek intézkedések, ezért a magyar gyermekvédelmi rendszer támogatása négyszer akkora, mint a baloldali kormányzás idején volt, és jóval magasabbak a fizetések, bár még nem elég magasak. 

Nem a pedofilokat rejtegető baloldalban kell megbízni

 – mondta Orbán Viktor.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában