Kipukkadt a lufi

2024.03.26. 09:51

Magyar Péter csak egy Varga Judittal folytatott beszélgetés zavaros hangfelvételét közölte

Semmi különösebb új információ nem derült ki abból a hangfelvételből, amelyet Magyar Péter kedd délelőtt nyilvánosságra hozott, és amelyet az ügyészségen mutat be – írja a Magyar Nemzet.

Magyar Péter

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Konkrét bizonyítékok helyett csak egy rossz minőségű és zavaros beszélgetést közölt korábbi feleségével, Varga Judittal.

A homályos beszélgetés során ráadásul rendre ő mondja ki a neveket, emeli ki a lényeges mozzanatokat, érezhetően beszéltetni próbálja egykori feleségét, próbálna belőle súlyos mondatokat kihúzni, felkérdezni – sikertelenül.

Az is egyértelmű, hogy egy megvágott felvételről van szó.

Igaz, Magyar Péter már a hétfői, felvételt beharangozó interjújában is visszavonulót fújt, a beígért kormánybuktató információk helyett már csak egy családi veszekedésről beszélt.

Inkább az a kérdés merül fel: 

mi vitt rá egy embert, hogy titokban felvételt készítsen a feleségével folytatott beszélgetésről? Ő azzal érvelt, hogy ezzel „családját próbálta védeni”. Ráadásul  erős fenntartásokkal kell kezelni egy olyan vitahelyzetet, amikor a feleség nyilvánvalóan fél az agresszív férjétől.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Varga Judit : Magyar Péter zsarolt és terrorizált

„Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve” – így reagált Varga Judit, volt férje által nyilvánosságra hozott felvételre.

A volt igazságügyi miniszter közösségi oldalán közzétett bejegyzésében azt írta: „Magyar Péter az egykori házastársáról, rólam, titkos hangfelvételt készített a közös otthonunkban és azt politikai céljai elérése érdekében most felhasználta.

Egy ilyen ember nem méltó semmiféle bizalomra”.

Mint fogalmazott, az az ember volt képes erre, akit 3 fiúgyermekkel ajándékozott meg. – Az az ember tette ezt velem, akinek szeretettel és reménykedéssel adtam számtalan esélyt az újrakezdésre a kapcsolati erőszak szörnyű évei során. Senkinek nem kívánom ezt az érzést.

Nézem ezt a kegyetlen arcot, hallgatom ezt a kimért hangot a tegnap esti interjúban és kiráz a hideg. Hazudik és manipulál

– írta Varga Judit, aki gyomorforgatónak nevezte volt férje viselkedését. – Minden újra eszembe jut, amin az elmúlt 16 év során végig kellett mennem – tette hozzá.

A volt igazságügyi miniszter azt írta: „Korábban is terrorizált és még mindig nem hagyta abba. És folytatja a játszmáit. Ha jól értem, a saját családja védelmében lehallgatja a saját feleségét. De most már őket inkább elárulja és így talán még megmenthető a haza. Mi történik itt? Mi ez az őrület?”

Forrás: Varga Judit Facebook-oldala

Jól emlékszem arra az időszakra. Mert akkor is akadt verbális és fizikai erőszak bőven. Az egyik ilyen januári eset emléke tisztán él bennem, amikor a nővéremmel töltöttem az estét. Ő valahol máshol, egy társaságban szórakozott éppen. Kettőnk közül én értem haza hamarabb. Lefeküdtem aludni és arra ébredtem úgy hajnali kettő körül, hogy hazajön.

Őrjöngve jött be a hálószobába, felkapcsolta a villanyt és hallottam, ahogy erősen ittas hanghordozással, válogatott szidalmakkal ostoroz, hogy hogy képzelem, hogy lejáratom a barátai előtt, mert nem tudott telefonon elérni. Én azt a módszert alkalmaztam, amit a hosszú évek alatt kialakítottam, hogy ilyenkor jobb nem megszólalni, és úgy maradtam, ahogy voltam, neki háttal az oldalamon fekve az ágyban, várva, hogy válaszok hiányában majd lenyugszik. De nem hagyta abba. Üvöltözés és szidalmazás közben sorban lerángatta az ágytámla tetején lévő könyveket és a hátamhoz vágta őket. A könyvek egy része átesett rajtam és mellettem a földön landolt. Jól emlékszem, mert másnap reggel én raktam rendet.

Aztán levette a nadrágját és az övvel együtt azt is hozzám vágta. Éreztem a csatot, ahogy a hátamat megüti. Egyre kisebbre próbáltam összekuporodni és vártam a következő ütést, féltem, nehogy a gerincemet találja el, de nem mertem megmozdulni. Közben magamban egy szép dallamra gondoltam, hogy minél előbb vége legyen ennek a jelenetnek. Mert rutinom volt ebben bőven. A hallgatásom bejött, egyszer vége lett, kiment a nappaliba és lefeküdt a kanapéra, ahol végül elaludt. Borzasztó érzés volt. De már akkor nem érdekelt”.

Varga Judit úgy folytatta, akkor már régen elhatározta, hogy elválik tőle.

Ezután jelentettem be neki válási szándékomat.

Először a tőle megszokott módon könyörgött és fogadkozott, ahogy az elmúlt 16 év során annyiszor tette. Minden régi trükköt és módszert bevetett, amivel a kapcsolati erőszak hullámvasútjára azelőtt mindig sikeresen visszaültetett. De én ezúttal elhatároztam, hogy végig csinálom. Megkeresem a kiutat – vallotta be.

Felidézte, „mikor Péter látta, hogy az álságos bocsánatkérésekkel, kézzel írott nagyszerű fogadalmakkal már semmire sem megy, akkor elkezdett fenyegetőzni.

Ennek a felvételnek is ez a kontextusa. Ő már készült. Nem a családja vagy a felesége megvédésére, hanem a kegyetlen zsarolására. Mert nem hagyhatta, hogy a számára mindent biztosító gazdatest levágja magáról az indáit. Provokált. A sajtóban megjelenő pletykákat felolvasta és mivel már napok óta terrorizált, azt mondtam, amit hallani akart, hogy minél előbb szabaduljak. Egy ilyen helyzetben minden emberrel előfordulhat, hogy megfélemlített állapotban olyanokat mond, amiket nem gondol komolyan”.

Varga Judit hangsúlyozta,

büszke arra, hogy az Orbán Viktor vezette kormány igazságügyi minisztere lehetett és arra, hogy a Fidesz tagja. Minden konfliktus és támadás ellenére hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy a hazáját szolgálhatta sok-sok jó ügy érdekében.

Bejegyzése végén azt írta, „Magyar Péter szerint a sajtóban a lejáratása zajlik”. – Én máshogy látom. A volt kollégák, közeli barátok mondják el, ki is ő valójában.

Magyar Péter nemcsak a saját családjának, de a barátainak és sok mindenkinek a környezetében rengeteg fájdalmat okozott.

Újabb fájdalom ez most sok mindenki számára, hogy néznie kell ezt az aljas manipulációt – zárta gondolatait Varga Judit.

Gulyás Gergely is reagált Magyar Péter hangfelvételére

„Kipukkadt a lufi!” – írta közösségi oldalán Gulyás Gergely a közzétett Magyar Péter-féle hangfelvételre reagálva, amelyről a baloldal által körberajongott Magyar Péter korábban azt hirdette, több kormánytag ellen is erős, kompromittáló információkat tartalmaz.

„Egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez. Magyar Péter az új Márki-Zay! Csak annyi a különbség, hogy Márki-Zay Péter nem terrorizálta a feleségét!” – olvasható Gulyás Gergely bejegyzésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában