Választás

2024.04.09. 17:36

Szentkirályi Alexandra elárulta, mit kaptak a budapestiek P+R parkolók helyett Karácsonytól (videó)

A Fidesz főpolgármester-jelöltje szerint összbudapesti szinten kell kezelni a problémákat.

MW

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje

Forrás: Facebook / Szentkirályi Alexandra

– Karácsony Gergely az öt évvel ezelőtti kampányában is P+R parkolókat ígért, ehhez képest most inkább Gyurcsány Ferenc embereit parkoltatja a városházán – jelentette ki Kistarcsán tartott sajtótájékoztatóján a Fidesz főpolgármester-jelöltje kedd délután. Szentkirályi Alexandra úgy véli, ha 

megnézzük Budapest közlekedését, akkor egy szó jut azt hiszem mindannyiunk eszébe, és ez pedig a káosz.

 Mint fogalmazott, átgondolatlanul, szervezetlenül zajlik ma a fővárosi közlekedés végiggondolása, megszervezése. – Akinek pedig ez nem tetszik, aki nem akar hosszú perceket, néha félórákat állni a dugóban, annak pedig a főpolgármester úr azt javasolja, hogy szálljon ki az autójából és menjen gyalog – jegyezte meg a politikus. Rámutatott:

a budapestieknek nincsen még 5 évük arra, hogy Karácsony Gergely megpróbáljon felnőni ehhez a főpolgármesteri feladathoz, és nincsen arra sem még öt évük, hogy ezeket az ígéreteket, amelyeket az elmúlt öt évben nem tartott be, ezeket újra meghallgassák és újra reméljék azt, hogy majd ezúttal viszont beváltja a főpolgármester.

Szentkirályi Alexandra idézett Karácsony Gergely 2019-es kampányából, melyben a főpolgármester kijelenti, hogy már a városhatártól messzire kezdődően egészen a külső kerületekig növekvő méretű P+R parkolókat kell létesíteni, együttműködve az agglomerációs települések és a közutak üzemeltetőivel, városhatáron túli buszsávok és P+R parkolók létesítésében. 

Nem kell nagyon mutatnom, hogy nem történt ebben a kérdésben semmi

– mutatott rá a főpolgármester-jelölt. Hozzátette: azon felül, hogy nincsenek P+R parkolók, járatritkítás van Budapesten, emellett csökkentik az autózható sávokat, illetve az autózható utaknak a hosszát. – Ez azt fogja okozni, hogy Budapesten dugók alakulnak ki – húzta alá. Szentkirályi Alexandra felhívta a figyelmet arra, hogy 

már több olyan része is van a városnak, ahol rendszeresek, folyamatosak az állandó dugók, amihez hozzátársul a magas zajszennyezés és a levegő minőségének romlása. 

Utóbbi kapcsán az OMSZ-nek egy kimutatását idézi, melyben az elmúlt két évet hasonlították össze ugyanazon a napon Budapesten levegőminőség tekintetében, és arra jutottak, hogy egy év alatt is sokat romlott a fővárosban a levegőminőség. A politikus szerint ez összefüggésben van azzal, hogy folyamatosan hosszú percekig állnak az autók a városban. 

A külvárosi közlekedés és a belvárosi dugóknak is egy jó alternatívája az, hogy P+R parkolók épüljenek

– szögezte le. Hangsúlyozta: hatalmas P+R parkolók fognak épülni Budapesten, lehetőleg a külvárosi területeken vagy akár azokon is túllógva, kooperálva az agglomerációs településekkel, őrzött P+R parkolók, amik nagyon sokat le tudnak majd venni a város terheléséről. 

Nem belvárosban és nem csak külvárosban kell gondolkozni, hanem Budapestről, ha Budapestről beszélünk, hanem összbudapesti szinten kell ezeket a problémákat kezelni

– mutatott rá a főpolgármester-jelölt. Hozzátette: P+R parkolók helyett a budapestiek PR-t kaptak Karácsony Gergelytől.– Ebből egyértelműen következik, hogy ez így nem maradhat, tehát Budapesten változásra van szükség – mutatott rá Szentkirályi Alexandra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában