Botrány

2024.05.25. 21:09

Erőszak követte Magyar Péter hergelését Tatabányán (videó)

Hergelte közönségét Magyar Péter a péntek esti tatabányai kampányrendezvényen, azt állította, hogy a főtéri kávézóba nem engedték be politikai szimpatizánsait. Az üzenet erőszakos indulatokat váltott ki, így támogatói később megrongálták a Turul Kávézó üvegfalát, sőt még a konyha részlegben is őrjöngeni akartak.

MW

Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

– Máig nem térek napirendre – kezdett mesélni Boczonádi János üzemeltető arról, ami május 24-én este történt Magyar Péter kampányrendezvénye után. Azt mondta, ilyenre eddig még nem volt példa, de hasonlóra sem - adta hírül a Kemma.hu.

– Jöttek szimpatizánsok a kampányrendezvény előtt, akik a teraszon szerettek volna helyet foglalni, de minden asztalunk foglalva volt – emlékszik vissza az üzemeltető. A csapat erre elég hevesen reagált és már eleve indulatosan mentek a megyeháza előtti térre. 
Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke a történteket úgy fordította le a rendezvényen, hogy szándékosan kitiltották onnan a híveit. Ezzel pedig még tovább hergelte a többszáz fős tömeget.

A beszéd nem sokkal később erőszakba torkollott.

 A kampányrendezvény után a szimpatizánsok körbevették a kávézót és többen elkezdték ütni az üveget, ami végül megadta magát és megrepedt.


– Aznap este fogadtunk politikai szimpatizánsokat, de nekik a terasz helyett megfelelt a kávézó nemdohányzó, zárt része – tette hozzá és azt is, hogy teljes mértékben jogtalannak tartja az ellenük felhozott vádakat, miszerint kitiltották volna Magyar Péter követőit.

– Hírnévrontás miatt feljelentést teszek. Legalábbis nagyon erősen gondolkodom rajta. Kénytelen vagyok helyre tenni azt a gyalázkodást, amit a közösségi oldalon kaptunk emiatt – tette hozzá Boczonádi János, aki nem tér napirendre az utálatos és gyűlölködő hozzászólások felett. Azt is elmondta, 

az üvegfal bármikor berobbanhat, így a kávézó belső része, illetve annak út felőli oldala használhatatlan a vendégek számára.

Hogy meddig? Arra a baloldali polgármester, Szücsné Posztovics Ilona tud válaszolni, mert az önkormányzat tulajdonában van a kávézó. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában