Otthon

2010.10.11. 15:33

Vidám matrica a falon

Veszprém - Igen divatos, egyszerű feltenni és jól mutat: falmatrica. Bérmelyik helyiségben alkalmazható, legyen az konyha, vagy éppen gyerekszoba.

Németh F. Bernadett

A matrica felhelyezése nem igényel semmilyen szakértelmet, nem kell hozzá szakembert hívni. Nem visz el sok pénzt a családi kasszából sem, legalábbis, ha nem tapéta helyett használjuk. De nem is arra való. Sokkal inkább arra, hogy egy sima, egyszínűre festett helyiséget feldobjunk valamivel. A matricánk akkor érvényesül a legjobban, ha kevés a bútor a szobában, vagy van egy olyan fal, ami túl nagy és kisebbíteni, közelíteni szeretnénk.

Matrica tulajdonképpen bárhová feltehető. Az egyetlen feltétel az, hogy a felszínnek simának és tisztának kell lennie, ez lehet akár festett fal, üveg, fa, fém, műanyag vagy csempe. Fűrészporos tapétára való felhelyezésnél, a felület sajátos faktúrája miatt a jobb illeszkedés érdekében használhatsz hajszárítót. Hő hatására a fólia jobban felveszi a felület egyenletességeit  ajánlják a kereskedők.

A választék rendkívül széles: az egészen komortól a hobókásig, az elegánstól a meghökkentőig, vagy a színes, vidám mintásig. Minden helyiségbe meg lehet találni az oda illőt. Sőt cserélhetjük akár hangulatunktól függően, a matricát ugyanis legalább annyira könnyű eltávolítani, mint felrakni.  A falról való leszedéskor azért használjunk hajszárítót, hogy ne jöjjön le az egész fakolat, de üvegről, műanyagról egyszerűen csak le kell húzni. A dekormatricát ugyanis nem csak a falon, hanem bármilyen megunt, megkopott használati tárgyunkon alkalmazhatjuk. Szék, asztallap, pohár, ablakpárkány, hosszan lehetne sorolni a lehetőségeket. Érdemes hát körülnéznünk a lakásban, mit tehethünk izgalmasabbá!

 

 Falmatrica a kislányszobában: kedves, színes, jól mutat a tetőtéri sík falon

 

Fotó: Németh F. Bernadett

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!