Otthon

2012.06.29. 11:45

Díszek, kellékek, ajándékok maradék, bontott fonalból

Egyedi kétkezi, míves alkotásunk dísze lehet a ruhánknak, lakásunknak is.

Sipos Ottó Tibor

Nagyanyáink többnyire akkor divatoztak, amikor a megunt ruháikat újra előszedhették a szekrényből, mert azok újra divatba jöttek. Ilyenkor csipkével, kiegészítőkkel feldobták, felújították a régi formát, s aztán mehettek "korzózni", már ha ezt a gyerekek, unokák nevelése mellett idejük megengedte. Ha a korzóra nem is, annyi bizonyos, hogy a vasárnapok délelőttjén a legszebb ruhájukban sétáltak el a délelőtti misére.



A divat ilyen, változik annak irányzata, ezért nem érdemes eldobni a maradék fonalat, hisz annak minden csimotája előbb-utóbb felhasználható, ehhez nem is kell más, mint kézügyesség, szorgalom, fantázia, jóízlés. A legfontosabb a fonalak színének kiválasztása, a színek harmóniája. Ha választékosan kombináljuk az árnyalatokat, elkészülhet a legújabb divatnak megfelelő, egyedi kétkezi, míves alkotásunk. A természetes anyagokból készített kötött, horgolt holmik praktikus, kényelmes viseletek. Érdemes hát körülnézni a ládafiában, ahol akad néhány motring maradék fonal, amiből varázslatos kiegészítőket, ajándéktárgyakat készíthetünk, s örömet szerezhetünk elsősorban saját magunknak, de barátainknak, ismerőseinknek, családtagjainknak is. Képek: - Kellékek a lakás berendezési tárgyainak feldobására. - Ruhákat. táskákat is díszíthetünk. - Virágok

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!