Otthon

2013.04.22. 17:47

Tavaszi hangulatban otthon is

Örökzöld téma a gyerekszoba berendezése, díszítése, szinte mindig érkeznek is ezzel kapcsolatban kérdések Prevics Borbála lakberendező, enteriőrtervezőhöz.

Varga Ibolya

Állandó szakértőnk, Prevics Borbála megfogalmazása szerint a  gyerekszoba az a helyiség, amelyik mindig vidám és színes.  Sok helyen színre festett falak, gyerekmintás tapéta, vagy falra festett rajzfilmfigurák díszítik. 

A dekorálásra ezeken kívül is rengeteg lehetőségünk van. A saját készítésű   dekoráció könnyebben változtatható, ha megunja a gyerek. Lehet, hogy tízévesen már  nem a csecsemőkori macis díszcsík lesz a kedvence. Ahol nincs nagyobb üresen hagyott falfelület, sok a bútor és  több gyerek van egy szobában, ott valami mást kell kitalálni a díszítésre. Készíthetünk például olyan kiegészítőket, amivel bármelyik gyerekszobába fillérekből becsempészhetünk egy kis tavaszi frissességet. Ehhez  használhatunk papírt, textileket, de körülnézhetünk a kertben vagy a garázsban, mindenből lehet egy kis fantáziával mókás dolgokat alkotni.



Lógassunk be egy faágat a mennyezetről, és függeszthetünk az ágakra papírmadarakat, pillangókat, vagy kisebb plüssállatokat, de ne feledkezzünk meg a faág előkezeléséről. Érdemes leháncsozni, és egy védőréteget rákenni, de akár színesre is festhetjük.

 

 



Ügyesebb kezű anyukák és nagymamák papírból is hajtogathatnak virágokat, pomponokat, de nagy sláger a girland. Lógathatjuk az ágy vagy az íróasztal fölé, ha több gyerek  van egy szobában a színek és formák különbözőségével egyedivé tehetjük a sarkokat. A virágok és pomponok nagyon jól mutatnak felfűzve függönyként vagy térelválasztóként, bár ilyenkor egy kicsit többet kell dolgozni velük. 

Kartonpapírból készíthetünk  háromdimenziós betűket, vagy számokat a falra. Kirakhatjuk velük a gyerekek nevét, de az otthoni maradék anyagok is jól jöhetnek a pufi betűk elkészítéséhez. Pörgős szoknyájuk nem csak az óvodásoknak lehet, varrhatunk az ágy lábának  is, és alkalmanként, például a  szülinapi bulikon székszoknyának  használhatjuk őket. Érdemes a fényekkel és lámpákkal is játszani, lámpafüzért műanyag vagy papírpohárból és egy karácsonyi égősorból készíthetünk.

 



A poharakat különböző színes textilekkel vagy  papírokkal vonhatjuk be. Kivágjuk a talprészét ahol a kis égő világít majd, és felfűzzük az égősorra.  Gyors megoldás a már rizslámpák befestése. Hercegnősnek  öltöztethetjük fehér vagy rózsaszín muffinpapírokkal.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!