Otthon

2015.04.27. 15:13

Nagyanyáink titkai a tisztítószerekről

Sok korszerűnek mondott tisztítószert reklámoznak, holott nagyanyáink egyszerű praktikái sok vegyszert remekül helyettesítenek Korcsmáros Györgyné gyógynövénytermesztő szakmunkás szerint.

Vegyük elő a szódabikarbónát, tegyük kis dobozba, jól szagtalanítja a hűtőt. A gyerek edzőcipőjébe is elrejthetjük egy éjszakára. Egy teáskanálnyit hintsünk bele, reggel rázzuk ki a mosdóba vagy vécébe, ahol tovább dolgozik, tisztít. Feloldja a vízkövet, és szagtalanító hatását is érvényesíti. Persze csak akkor, ha nem öblítjük le azonnal. Textillel kárpitozott kanapénkat, foteljeinket tisztává és színükben újjá varázsolhatjuk, ha vízzel péppé keverjük a szódabikarbónát és ezzel átdörzsöljük a bútorkárpitot, szőnyeget. Hagyjuk megszáradni, porszívózzuk ki. A foltokat pillanatok alatt kiveszi. Ugyanígy beáztathatjuk az agyongyötört konyharuhákat is. Ha napon szárítjuk, a nap még tesz hozzá, fehérebb, illatos lesz a kimosott zokni, konyharuha. A leégett ételt sem kell vakargatni, tönkretenni karcolással az edényeket. A szódabikarbóna egy éjszaka alatt feloldja a lerakódást. De ugyanilyen gyorsan eltávolítja a tűzhely és a mikrosütő szennyeződéseit, az ételszagnak sem lesz nyoma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!