Otthon

2017.07.03. 16:17

Piknikidő

TAPOLCA A nyári időszak kiváló a piknikezéshez is, azonban ahhoz, hogy a program igazán jól sikerüljön, körültekintően kell csomagolnunk.

Tóth B. Zsuzsa

Dányi-Wéber Veronika vendéglátó-technikus azt ajánlja, hogy először is gondoljuk át, hány főre készítjük a piknikes kosarat. A vendégek milyen korosztályt képviselnek, milyen korúak, van-e köztük olyan, akinek különleges étrendet kell követnie. Például allergiás valamire, vagy paleolit étrend szerint étkezik. A várható hőmérséklet ugyancsak lényeges, hiszen egyes élelmiszerek nagyon könnyen megromlanak. Tanácsos hűtőtáskát magunkkal vinni és abban olyan kolbász- és szalámiféleségeket, amelyek jól bírják a meleget, és ez igaz a sajtokra, vajféleségekre is. Azokat, de a kenyeret, péksüteményt, zöldségféléket is szeleteljük fel előre és jól záródó, frissen tartó dobozokban szállítsuk. Vigyünk elegendő vizet vagy limonádét, gyümölcslevet, ügyeljünk rá, hogy a palackból ne folyjanak ki.

Az evőeszközök mennyiségére, milyenségére figyeljünk és legyen nálunk konyharuha, papírszalvéta, papírtörlő. Egy nagy pléd szintén jól jöhet, ahogy egy kis üveg víz kifejezetten kézmosáshoz szintén. Praktikus, ha műanyag vagy papírtányérokat, poharakat, szívószálat viszünk, de ne csak annyit, ahányan leszünk, hanem néhány darabbal többet, mert azok jól jönnek a tálaláshoz is. Ha konzervet is csomagolunk, ne maradjon otthon a konzervnyitó és egy-két nejlonzacskó, vagy szemeteszsák szintén jól jöhet a hulladék elcsomagolásához. Ha szalonnát is sütünk, vigyünk magunkkal gyufát, nyársat. Vagy bicskát, hogy az utóbbit az erdőben elkészíthessük. Csendes, nyugodt helyen telepedjünk le, ott, ahol a gyerekeket is szemmel tarthatjuk. Csak kijelölt helyen gyújtsunk tüzet. A piknik után ügyeljünk rá, hogy ne hagyjunk szemetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!