szponzorált tartalom

2018.06.30. 10:30

Praktikus szempontok fürdőkád választásához

Ma már sokféle típusból választhatjuk ki a fürdőszobánkba leginkább passzoló és a stílusunkhoz is illő fürdőkádat. Mindegyik változatnak megvannak az előnyei és a hátrányai, ha ezeket ismerjük, könnyebb lesz a döntés is.

Sok esetben a fürdő méretéből adódóan nincs lehetőség fürdőkádat választani, ekkor a zuhanykabin a megoldás. Ám ezesetben is érdemes elgondolkodni az épített zuhanyzón, mert így még többet hozhatunk ki a rendelkezésünkre álló térből.

 

Szögletes kád

 

Az egyik legismertebb és legelterjedtebb kádtípus a szögletes, másnéven téglalap alakú, vagy egyenes kád. Egyszerű, de stílusos vonalvezetésű, ugyanakkor nagyon széles méretválasztékban is elérhető. Az egészen kicsi, 120 cm-es verzióban is kapható már, szélessége 70-90 cm között mozog általában.

 

A szögletes fürdőkád jó választás a kisebb fürdőszobákba. Kialakítása is sokféle lehet, belül ívelt vagy szögletes, lehet benne kialakított ülőrész és fejtámla is. Egy kádparavánnal vagy zuhanyfüggönnyel felszerelve a zuhanyzás is könnyen megoldható. Pakoló vagy rakodófelülete viszont csekély, a kád pereme általában elég keskeny.

 

Aszimmetrikus fürdőkád

 

Az aszimmetrikus akrilkád remek választás lehet a kisebb fürdőszobákba is. Ebben a típusban a fürdőzés igazi élmény lehet, mert van elegendő hely arra, hogy például illatgyertyákkal hangolódjunk a kikapcsolódásra, kényelmesen elférünk benne és a zuhanyzáshoz is bőven van hely.

 

 

A formatervezésnek köszönhetően aszimmetrikus, de ergonomikus kialakítású, széles méretválasztékban is elérhető és nem utolsó sorban különleges látványt nyújt a fürdőszobában. A kád széles pereme a tárolóhely, ezt akár ülőpadként is használhatjuk.

 

Sarokkád

 

A sarokkád egyik legnagyobb előnye, hogy kisebb és nagyobb fürdőszobákban is elfér. Itthon nagyon sokan szeretik ezt a kádtípust, mert kényelmes, kétszemélyes változatban is kapható. Általában kialakítanak benne ülőrészt is, ami praktikus akkor, ha zuhanyozunk, és jól pakolható. A gyerekek is imádnak benne fürdeni.

 

Ám pont ez a hátránya is, sok vízre van szükség ahhoz, hogy tele töltsük. A vízmennyiség elérheti akár a 170-300 litert is.

 

Létezik még aszimmetrikus sarokkád is, amelynek szintén nagyon vonzó a formatervezése, sokan rajonganak érte. Ez inkább kisebb fürdőszobába passzol akkor, ha valaki ragaszkodik a sarokkádhoz.

 

Szabadon álló kád

 

A szabadon álló fürdőkád a közepes vagy nagyobb fürdőszobában mutat igazán jól. Kell neki a tér, hogy kellő figyelmet kapjon. Illetve kell a hely, hogy jól lehessen körülötte takarítani.

 

Ennél a fürdőkádnál is számtalan változat létezik, a minimáltól az extravagáns designig. Azt érdemes szem előtt tartanunk, hogy nem tudunk hova pakolni fürdés közben, illetve zuhanyozni sem igen ajánlott benne, pont a víz szétfröcskölődése miatt. Viszont kiválóan lehet benne relaxálni.

 

Hibrid megoldások: zuhanybox és kádkabin

 

A zuhanybox olyan fürdőszobákban jó megoldás, ahol bonyolult lenne zuhanysarkot megoldani, de szükségünk van egy külön zuhanyzóra a fürdőkád mellett.

 

A zuhanybox kialakításához kevés előkészület kell, könnyen összeszerelhető, a vízkiállásokra és a szennyvíz elvezetésére kell figyelni. Számos kiegészítővel szerelhetjük fel, az ülőpadtól kezdve a masszázsfejen át a tárolók kialakításáig.

 

A kádkabin impozáns fürdőszobai darab, amely szintén luxus életérzést nyújt. A masszázs, kádfürdőzés és zuhanyzás szuper kombinációja, mindenféle plusz élménnyel fűszerezve. Lehet benne rádiót hallgatni, hangulatvilágítást kapcsolni.

 

Természetesen ez nem egy olcsó megoldás, nehezebb beépíteni, ezért van egy minimális helyigénye. Valamint az összeszereléskor különösen kell figyelni az elektromos hálózatra történő csatlakozására és a tökéletes szigetelésre is.

 

Masszázskád

 

Ha kényeztető masszázsra vágyunk fürdés közben, akkor a masszázskádat nekünk találták ki. Ma már nem is kell egy vagyont fizetni érte, vannak egyszerűbb és több funkciós változatai.

 

Van olyan típus, melyet elektromos rendszerrel irányíthatunk, tehát ennél a változatnál a vízmennyiség mellett az áramhasználattal is kalkulálni kell. Valamint folyamatosan tisztán kell tartani a fúvókákat, és meg kell előzni a vízkő kialakulását.

 

Címkék#fürdőkád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!