Paloznak

2016.12.07. 13:51

Jók voltak a gyerekek és az idősek is

Paloznak – Szombat délelőtt a gyerekekhez, este pedig a szépkorúakhoz jött el a Mikulás. Bebizonyosodott az is, hogy a településen csak jó emberek laknak, hiszen senki nem kapott virgácsot.

Szendi Péter

Gyerekzsivajtól volt hangos a faluház nagyterme. Közel nyolcvan gyermek és az őket kísérő szüleik, nagyszüleik várták a Mikulást. Előtte azonban bábműsor volt, hogy ezzel is emeljék az ünnepi hangulatot. A csodálatosan feldíszített terembe a gyerekek éneklésére jött be a fehérszakállú. Paloznakon úgy látszik idén nem volt rossz gyerkőc, hiszen mindenki kapott csomagot, virágácsot viszont senki sem.

Délután az időseket látta vendégül az önkormányzat. A csopaki Mandulavirág Óvoda óvodásai többször is tapsra ragadtatták a szépkorúakat. A műsor után Czeglédy Ákos polgármester megköszönte mindazt a sok tapasztalatot, amit az idősek átadtak nekik. 1998 óta a település vezetője és örömmel töltötte el, hogy sokakkal azóta ünnepelnek együtt a szépen feldíszített asztalok mellett.

Fotó: Szendi Péter

Ezután a falu első embere beöltözött Mikulásnak, segítője pedig egy manó volt, Steinbachné Szabó Edina személyében. A hirtelen szakállat növesztett és piros ruhába öltözött polgármesternek, mindenkihez volt egy-egy kedves, humoros megjegyzése, melyen az idősek jót derültek.

Finom volt a vacsora, miközben Jehoda Ferenc zenélt. Voltak akik táncra perdültek, mások beszélgettek egymással. Senki nem távozott üres kézzel, hiszen mindenki kapott egy ízléses 2017-es paloznaki naptárt, a hölgyek desszertet, az urak pedig finom paloznaki palackozott bort.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!