hirdetés

2020.08.19. 07:00

Tűzshow a Bondoró főnixmadarával

Tűzzsonglőrshow keretében égetik el a Bondoró Utcaszínház Fesztivál zárófelvonulásán a rendezvényt jelképező főnixmadarat, ami poraiból mindig újjászületik, ahogy a fesztivált is évről évre megrendezik.

Rimányi Zita

Fotó: Holczer Balazs

A Bondoró Utcaszínház Fesztivált Kapolcson idén augusztus 28. és 30. között tartják meg. Már másodszor. Tavaly is egy főnixmadarat égettek el az utolsó napon, ami erre az évre feltámadt. „Kultikus jelentése miatt választottuk ezt szimbólumunknak, szép üzenete van. Megjelenik a nyitófelvonuláson és a zárófelvonulás keretében ezúttal is máglyára vetjük, ez utcaszínházi hagyomány.

A múlt évben is meghitt befejező pillanata volt rendezvényünknek. Ekkor jelentjük majd be a következő Bondoró időpontját” – mondta el Virág Zsóka fesztiváligazgató.
A főnix egy óriásbáb, tavaly bambuszból készítette el Rumi László. Idén könnyű, finom anyagokból lesz, nádból, kóróból, lécekből, papírból formálja meg. A TeatRum Traptopp művészétől megtudtuk: az lesz a különlegessége, hogy madárijesztőre hasonlít majd és egy totemállatra. Négy részből áll és ezúttal is gólyalábasok viszik, több méteres magasságban.
A Kreatív Kráter Kör ad elő tűzzsonglőrshow-t a zárófelvonuláson, azután ők égetik el a főnixet. A csoport tagja, Csepi Márton elmondta, hogy ez lesz előadásuk fináléja.
Triójuk rögtönözni fog, mert fontosnak tartják a pillanatművészetet és azt, hogy a Bondoró az utcaszínházi körök seregszemléje, ahol művésztársaikkal, mestereikkel is találkozhatnak. Megtisztelőnek tartják, hogy őket kérték fel a jövőre is feltámadó madár elégetésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!