hirdetés

2018.07.30. 05:00

Ne maradj le, még lehetsz idén egyetemista!

Van egy jó hírünk azok számára, akik úgy érzik, beárnyékolhatja a nyarat az, hogy elsőre nem sikerült bejutniuk a megpályázott egyetemre.

Csüggedésre semmi ok, még nem csúsztak le arról, hogy szeptembertől elkezdhessék első évüket a választott intézményben. A Zsigmond Király Egyetem (ZSKE) egy ésszerű választás lehet azoknak, akik piacképes szakmát keresnek egy modern intézményben, ahol minden a hallgatók érdekében történik.

A kulcsszó a pótfelvételi. Ez július 26-tól augusztus 6-ig tart, eddig lehet jelentkezni utólag a még be nem töltött helyekre. Sőt, a ZSKE pótfelvételijén olyan szakokra is be lehet jutni, amelyeket korábban nem hirdettek meg. A pótfelvételi azok előtt is nyitva áll, akik valamiért nem jelentkeztek a normál felvételi eljárásban.

A ZSKE azokra is gondolt, akik vidéken élnek, és már dolgoznak, vagy éppen a költséges budapesti élet nem fér bele a keretükbe. A legtöbb szakon levelező képzésre is van lehetőség, így csak pénteken és szombaton vannak előadások és gyakorlati órák. Emellett könnyedén lehet dolgozni, és jóval kevesebb kiadást jelent, mintha Budapesten kéne szobát bérelni.

Pótfelvételire csak egy intézménybe lehet jelentkezni és csak egy szakra, ezért érdemes jól megfontolni a döntést. A Zsigmond Király Egyetem épp most újul meg teljesen: augusztustól hivatalosan is a Nobel-díjas magyar zsidó származású közgazdász, Milton Friedman nevét veszi fel.

„Az intézmény új stratégiája alapvetően az innovációra, az üzleti szempontokra és a tradícióra épül” – mondta Szatmári Péter, a ZSKE rektora. Versenyképes tudást kínálnak a gazdasági, informatikai, pedagógiai és társadalomtudományi képzéseken, de olyan új területek felé is nyitnak, mint például a pilótaképzés, vagy a sportlétesítmény-menedzsment.

Ez utóbbi az egyetem egyik legsikeresebb kezdeményezése, töretlen az érdeklődés a kurzus iránt. A ZSKE felismerte, hogy a sportlétesítmény-menedzsment területén jelentős hiány van a megfelelően képzett szakemberekből, ezért indította el az országban egyedülálló posztgraduális képzést. Ez ugyan másoddiplomás szak, de ha most a pótfelvételin bejutsz az egyetemre, később ebbe az irányba is elindulhatsz, és ezzel a diplomával tárt karokkal várnak majd a sportklubok, szövetségek és a létesítményüzemeltetéssel foglalkozó vállalkozások.

A pótfelvételi másik nagy előnye, ha nem érted el az alapszakokhoz szükséges, minimális 280 pontot a felvételin, még mindig jelentkezhetsz felsőoktatási szakképzésekre, amelyeket (F) betű jelöl a képzési listákon, és ahova már 240 ponttal is be lehet kerülni.

Ha még bizonytalan vagy, milyen szakra jelentkezz, vagy bármi más kérdésed van a pótfelvételivel kapcsolatban, a ZSKE ingyenes személyes konzultációt és tanácsadást biztosít neked a nyílt napokon. Ezek időpontja: július 28. 10-13 óra között, augusztus 1. 16-18 óra között, augusztus 4. 10-13 óra között, augusztus 6. 14-17 óra között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában