szponzorált tartalom

2020.03.03. 06:00

A SEO mítoszok köztünk járnak

A SEO mítoszok masszívan tartják magukat az internetes köztudatban, immár esztendők hosszú sora óta.

Digital search

Persze ebben nincsen semmi meglepő az e-kacsák vagy hoaxok már csak ilyenek. Kitaláción alapulnak, és alapvetően hihetőnek tűnnek, plusz alapoznak az emberek nagy százalékánál jelenlévő, összeesküvés elméletekért rajongó hozzáállásra, ami szinte vonzza a mélyen gyökerező téves feltételezéseket.

Nem, mintha nem lenne eléggé izgalmas vagy rejtélyes az élet, úgy alaphangon, de azért mindig jó valami még nagyobban gondolkodni, az meg külön élmény sokaknak, ha a mindenért a valakiket okolhatják, lehetőleg elérhetetlen közelségben.

És hogy ez hogyan jön ide? Úgy, hogy a mítoszok kizárólag ilyen formán tudnak életben maradni. Ha táplálják őket kellő kitartással, hittel és megrögzött meggyőződéssel.

Károsak a legendák?

Ha a történelmi jellegű misztikus sztorikra gondolunk, akkor persze nem, nem okoznak problémát, sőt tanító jelleggel is bírnak, s nem egyszer azért a valósághoz is jócskán közük van. Ahogy a mondás tartja, minden viccnek fele igaz, így aztán a legendás történetek nagy hányada sem teljesen légből kapott illúzió csupán.

De a weben repkedő hoaxok már kicsit más kategóriába tartoznak. Egy cseppet sem hasznosak, okosabbakká sem válnak tőlük a felhasználók, de gyanakvóbakká annál inkább, ami meg nem kifejezetten pozitív, egy alaptudással rendelkező weboldal tulajdonosnak belegabalyodni a keresőoptimalizálás tévhitek útvesztőjébe.

Pláne, ha a cél az optimális SEO tevékenység, hiszen ez bizalmat igényel. Bizalmat felénk és bizalmat a technikáink irányába.

A keresőoptimalizálás tévhitek egyedül a szakmaisággal számolhatók le!

Ha úgy tekintünk a netes tévhitekre, mint nagyra nőtt lufikra, akkor elmondhatjuk, hogy egyetlen módon lehet belőlük világgá ereszteni a levegőt, egy jól szúró tűvel, ami pillanatok alatt kilyukasztja őket, s a nagy durranás után semmi sem marad belőlük.

Ez a virtuális tű, de nevezhetjük fegyvernek is a szakmai hozzáértés. Mert a mítoszok kizárólag tényekkel számolhatóak le. Márpedig a keresőoptimalizálás minőségének egyetlen mértékegysége a prezentálható és bemutatható sikersztorik száma. Na ezekből bőven akad a tarsolyunkban!

Készen állsz a légből kapott SEO mítoszok felülírására?

A Google nem kém, aki folyton figyeli minden kattintásodat, a SEO nem kétes eredetű módszerekkel avanzsálhat eredményessé és a szövegírás nem egymásra hányt kulcsszavak értelmetlen zagyvasága – hogy csak pár cáfolatot említsünk.

Ha ránk bízod magad és az oldaladat, akkor a tapasztalat tüzén megedzett tudásunk segítségével végérvényesen száműzheted a butaságokat hápogó e-kacsák csapatát netes életedből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában