szponzorált tartalom

2020.09.22. 10:40

Miben segíthet neked egy online pszichológus?

Az attól függ, mire van szükséged, illetve attól is, hogy el tudod és akarod-e fogadni a segítségét. Pszichológusból ugyanis sokféle létezik, hiszen ezek a szakemberek specializálódnak egy-egy területre, és mindegyik a maga témájában tud neked igazán hathatós segítséget nyújtani.

Puzzle head brain concept. Human head profile made from brown paper with a jigsaw piece cut out. Choose your personality that suit you

Fotó: Leo Lintang

Először is tehát tisztáznod kell magadban, hogy mi is a probléma, legalább nagy vonalakban. Ha ez nem sikerül, akkor természetesen fordulhatsz egy általános pszichológushoz is, aki megállapítja, hogy milyen irányba érdemes elindulnod, illetve ajánl egy erre specializálódott szakembert is, ám tudnod kell, hogy a páciens-beteg viszony kialakítása neked lesz igazán nehéz, és ha ezt két pszichológussal is ki kell alakítanod, az nehezítheti a gyógyulási folyamatot.

Éppen ezért érdemes tudakozódnod, hogy milyen jellegű problémáknál lehet a segítségedre egy pszichológus. A főbb szakterületek megismerése alapján már viszonylag könnyen fogod tudni eldönteni, mire is van szükséged, így például ha a párkapcsolatodban alakult ki olyan helyzet, amit nem tudsz egyedül megoldani, vagy mindketten szeretnétek segítséget, hogy rendbe hozhassátok, ami elromlott, akkor egy erre a területre szakosodott szakembert kell felkeresnetek. A felsorolás igencsak hosszú lenne, ezért mindenképp azt javasoljuk, hogy mérd fel a problémát, majd válassz olyan pszichológust, aki kifejezetten ebben tud segítséget nyújtani.

Mivel napjainkban az internet már szinte a mindennapi élet színtere is, ráadásul sokkal biztonságosabb is a jelenlegi helyzetben, mint ez élő találkozások, jó, ha tudod, hogy már online pszichológushoz is fordulhatsz. Ehhez természetesen rendelkezned kell egy megfelelő eszközzel és stabil internetkapcsolattal is, ám az otthonod kényelméből és nyugalmából érheted el a szakembert, aki tanácsokkal láthat el azzal kapcsolatban, hogy mit tegyél a gondok megoldása érdekében.

Ha online pszichológus mellé tennéd le a voksod, és szeretnél többet is megtudni a pszichológia különféle ágairól, keresd fel a videopszichologus.hu címen megtalálható weboldalt, ahol képzett szakemberek különféle témákban tudnak Neked segíteni, és várják megkeresésedet! Foglalj időpontot online akár már most!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában