szponzorált tartalom

2020.12.12. 05:00

KALAND A ZÖLDENERGIA FELÉ EGY APRÓCSKA BALATON-FELVIDÉKI KÖZSÉGBEN

Elindult a napenergia irányába a tudatos kezdeményezés a Balaton-felvidéken.

Bereczki Andrea, a Green SolarTech cégcsoport ügyvezetője és Tóth Csaba, Lesenceistvánd polgármestere

Lesenceistvándon az elmúlt két évben számos fejlesztést indított a Green SolarTech vállalat, amely úgy látszik kezdi beérni magát az objektumok tekintetében, mivel október végén ismét bekapcsolásra került 1,2 Megawatt teljesítményű naperőmű és további 2,4 Megawatt teljesítmény kerül kiépítésre 2021 őszétől, amely robusztus méretével kiemelkedővé válik a település méreteihez képest, ennek köszönhetően Lesenceistvánd elmondhatja magáról, hogy nem csak a turisztika miatt nyújt kellemes meglepetést a nyitottságával, de mindenképpen érdemes megjegyezni az egyre tudatosabb zöldenergia támogatását is.

Bereczki Andrea a cégcsoport felelős fejlesztési vezetője kiemelte, Vállus településen 7,5 MW fejlesztésű óriás projekt megvalósítása van folyamatban, amelyet a vállalat 2021 őszére tervez megvalósítani.

Tóth Csaba, Lesenceistvánd polgármestere üdvözli a zöldenergia megjelenését a településen

Egyre jobban megéri fosszilis tüzelőanyagból származó energia helyett megújuló energiába fektetni, még úgy is, ha a megújulók nem kapnának állami támogatást, miközben a régi vágású energiaipar igen.

Ma a zöldenergia az az energiaforrás, mely a leggyakrabban válik a világ legolcsóbb energia-generálási módjává, a szükséges objektumok felépítésének és karbantartásának vaskosabb költségei is tartósan csökkenő pályára álltak – ezek jelentik a megújulók elterjedésének legfőbb gátját. (x)

Bereczki Andrea, a Green SolarTech cégcsoport ügyvezetője és Tóth Csaba, Lesenceistvánd polgármestere

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában