hirdetés

2021.01.27. 09:48

125 év tapasztalata teszi naggyá a Reebok cipőt

A világszinten is vezető sportszergyártók közé tartozik a Reebok, erre alkalmassá teszi veretes története. A cég 125 évvel ezelőtt, 1895-ben alakult Angliában, már ekkor elkezdtek kísérletezni a tökéletes futócipő megalkotásával. Nem véletlenül lett ez a brand legerősebb ágazata.

Forrás: freepik

A 19. századi cipő története

Kevés ruházati márka mondhatja el magáról, hogy még a 19. században jött létre, ezek egyike az angol Reebok, amelynek jogelődje 1895-ben alapult Boltonban, igaz, még nem ezen a néven. A Reebok cipő már akkor a cég kelendő termékei közé tartozott, köszönhetően az alapos tervezésnek és kivitelezésnek, ám ezzel a szóösszetétellel csak 1958-tól találkozhatunk, akkor vette fel az eleinte J. W. Foster and Sons néven ismert vállalat az új elnevezést. A kezdetek? Joe Foster volt az alapító, aki az első években, mindössze 14 esztendősen kezdett el kísérletezni a minél tökéletesebb futócipő megalkotásán. Már az 1900-as évek legelején nagy népszerűségre tettek szert a szöges cipői, rengeteg sportoló kereste fel az üzletet vásárlási szándékkal. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az egyedi modell forradalmasította a sportszergyártás egy részét, a szöges cipőket hamar elkezdték olimpiákon is használni, először 1924-ben, az ehhez hasonló kialakítások pedig gyakorlatilag napjainkig velünk maradtak a versenysportban.

Egy antilopfajról kapta a nevét a Reebok cipő

Konkrétan Reebok cipőről 1958-tól beszélhetünk, akkor döntött úgy az alapító két unokája, hogy megváltoztatják a cég nevét. A Reebok szóra egy dél-afrikai, afrikaans nyelvű szótárban találtak rá, amellyel egy antilopfajt illettek. A nemzetközi áttörést az 1979-es év hozta el, amikor betörtek az amerikai piacra, igaz, addigra már más cipőgyártók is előrukkoltak a szöges megoldással. A nemzetközi terjeszkedés gyorsan ment, tömeggyártásra álltak át, a minél nagyobb ismertség eléréséhez pedig sztársportolókat szerződtettek le reklámjaikhoz. Képviselte a Reebokot korábban a kosárlabdázó Allen Iverson, a labdarúgó Thierry Henry, az amerikai futballból ismert Vince Young, a baseballjátékos David Ortiz, a jégkorongozó Alekszandr Ovecskin és a teniszező Jelena Jankovics is. A futócipők és szabadidős modellek mellett belevágtak a további sportruházatok készítésébe, ebben szintén kiemelkedő szintre tudott eljutni a brand. Az ékkő ennek ellenére a Reebok cipő maradt.

Német kezekben

A Reebok angol gyökerekkel rendelkezik, majd az Egyesült Államokban is ismertté vált, a központjuk a massachusettsi Cantonban található, ennek ellenére 2005 óta német tulajdonban van. Az addigi konkurencia, az Adidas vásárolta meg ugyanis a céget, így az utóbbi bő másfél évtizedben a német brand leányvállalataként gyártják a Reebok cipőket. Ez persze nem járt minőségromlással, továbbra is kiemelkedően népszerűek a brand egyedi dizájnt követő termékei, a hobbisportolóknál és a profiknál egyaránt. A cég szívesen kísérletezik az újításokkal, innen ered az aktív légzés funkció, illetve az izzadtság áteresztése, ezek a sportban szintén fontos, extrakönnyű anyagokkal társulnak. A magas minőségű cipők megvásárolhatók a CCC webáruházában, ahol nem csak nagy választékból lehet szemezgetni, de kifejezetten barátságos árakkal is találkozhat a vevő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában