pr-cikk

2021.06.30. 15:42

Milyen tintapatront érdemes vásárolni a nyomtatónkba?

Több típus is létezik, ezért érdemes megismerni őket, mielőtt döntünk.

Forrás: Jakkrit Laipaet / Shutterstock.com

Amikor a címben foglalt kérdéshez eljutunk, akkor általában a nyomtató kiválasztásával kapcsolatos dilemmákon már túl vagyunk. A tintasugaras nyomtató melletti döntés oka általában a ritkább igénybevétel, illetve a költséghatékonyabb nyomtatási alternatíva keresése, azaz egy nem túl nagy beruházással beszerezhető gép igénye. Mivel a nyomtatás alapvetően nem egy olcsó elfoglaltság, egyáltalán nem félresöprendő téma, hogy milyen utántöltési módot választunk, hiszen sokszor a gyártók a könnyen megfizethető tintasugaras típusok árát a drágább festékpatronokkal egészítik ki.

Léteznek viszont olyan megoldások, amikkel nem kell a későbbi utántöltések alkalmával sem vagyonokat elköltenünk. A nyomtatópatronok ugyanis ma már nemcsak az eredeti gyártó termékeiként elérhetőek, mivel más cégek által is készülnek olyan kompatibilis utántöltők: tonerkazetták és festékpatronok, amik tökéletesen illenek a márkás gépekbe.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben ismerjük a nyomtatónk pontos típusát, azaz a modell számával is tisztában vagyunk, akkor könnyen találhatunk hozzá olyan tintapatront, amit nem az adott márka készített, mégis jól használható. És ez a takarékosság szempontjából miért érdekes? Azért, mert ezek az utángyártott, kompatibilis vagy alternatív megoldások általában jóval kedvezőbb áron hozzáférhetőek, mint az eredeti társaik. Akadnak olyan megoldások is, amikor az eredeti nyomtatási mennyiségnél jóval több oldalt képesek kitermelni, miközben az áruk még így is bőven a megfizethető kategóriába tartozik. Így például a HP 652 nevű tintapatronnak is vannak olyan verziói, amik bőséges nyomtatási lehetőséget kínálnak, az eredetinél többet, mindezt remek minőségben.

Ha továbbra is bizonytalanok vagyunk, hogy mivel járunk jobban, attól ne féljünk, hogy a kompatibilis festékpatron problémát okoz majd a nyomtatónkban, és bátran kérjük ki mindig az eladók véleményét, ha alternatív megoldásokon gondolkodunk, hiszen készségesen segítenek majd, és a kétségeink eloszlatásában is közreműködnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában