Hirdetés

2022.06.15. 06:45

Vajon megéri márkaszervizbe vinni autónkat?

Mindannyian tudjuk, hogy sokszor magasabb költséggel jár, ha márkaszervizben végezzük el a kötelező javításokat, garancián túli szereléseket, vagy ha esetleg megsérült autónk, akkor annak teljeskörű javítását.

Szeretnénk ezeken a kiadásokon spórolni, hogy minél költséghatékonyabban legyen autónk újra használatra készen, viszont az a kérdés merül fel ilyen esetben, hogy megéri-e az a megspórolt pénz és valóban olyan minőségben kapjuk-e vissza autónkat mintha nem történt volna vele semmi? Egyáltalán valóban spórolunk-e, ha nem márkaszervizbe végezzük el autónk javítását?

Cikkünkben ezt a kérdéskört járjuk körbe, kérdéseinkre Kis Barnabás, a veszprémi Piedl Auto Márkaszervíz vezetője ad nekünk választ.

1. Miben jobb a márkaszervíz szolgáltatása egy független autószerelőnél?

VW konszern modelljeihez rendelkezésre állnak a javítási utasítások, gyári előírások szerinti technológiai leírások. Importőri, adott esetben gyári támogatás problémás esetek megoldására. Speciális célszerszámok. Kollégáinkat importőri segítséggel képezzük, hogy a folyamatosan fejlődő új technológiákkal lépést tudjunk tartani. Javítási történet visszakereshetősége, bárhol a világban történt javításokról. Rögzített, ellenőrzött munkafolyamatok. Kiszámíthatóság. Garancia. 

2. Milyen szolgáltatások elérhetőek a Piedl Autó márkaszervízében?

Skoda, VW személy, VW haszonjármű, Seat márkaszervíz. Minden más típus garancia időn túli szervizelése, javítási utasítás alapján. Rendelkezünk márkafüggetlen javításhoz szükséges jogtiszta technológiai leírással. Minden autó műszakivizsgáztatása 3,5 t.-ig, elektromos autót is. Ezt emeljük ki, mert 06.30.-val lejár a moratórium. Minden típus gépkocsi karosszéria javítása, akár huzatópaddal is. Fényezés gyári víz bázisú környezetbarát technológiával. Teljes körű biztosítói ügyintézés. Futóműállítás. Gépkocsi mosás, kárpittisztítás autókozmetika, fényszóró polírozás, szélvédő javítás csere, alkatrész, tartozék értékesítés, webáruház Skoda eshop. Digitális fényszóró állítás, klímarendszerek javítása, karbantartása. Gumiabroncs szerelés és gumihotel. Elektromos autó töltő pont. 

3. Milyen autómárkákkal tud foglalkozni a Peidl Autó Veszprémben?

Konszern modelljei közül garanciaidőn belül Skoda, VW személy, VW haszon, Seat. Előbbi márkákat természetesen várjuk garanciaidőn túl is. Foglalkozunk még garanciaidőn túl konszern márkákból Audival is. Gyakorlatilag minden más márka személy és kishaszonjármű javítását és műszaki vizsgáztatását végezzük 3,5 t.-ig.

4. Milyen eszközökkel dolgoznak a Piedl Autónál?

Importőrtől beszerezhető márkaszervizeléshez szükséges legkülönbözőbb célszerszámokkal. Minden szerelő kolléga saját jól felszerelt szerszánkocsival rendelkezik a gyors munkavégzés elősegítésére. Használunk különböző vasinasokat, speciális préseket lég és nyomatékkulcsokat kalibrált berendezéseket és szerszámokat. Rendelkezünk 2db Car-o-liner húzató paddal melyet az adott sérülés függvényében használunk. Ponthegesztők, hegesztőgépek, spotterek, plazmavágó különböző speciális nyomatók, lemezolló, maró és csiszoló szerszámok segítik a karosszéria lakatos kollégák munkáját.

Fényezés előkészítéskor a javított elemek forgatóállványra kerülnek majd az előkészítést követően festő kabinunkban környezetbarát gyári technológiával fényezzük a már javított elemeket és gépkocsi karosszériákat.

5. Mi a szervízelés menete?

Ügyfeleink megkereshetnek bennünket személyesen e-mailben, telefonon vagy akár online is.

Az előre egyeztetett időpontban a szervizbe érkezés után a szerviztanácsadó kollégák átveszik a gépjárművet javításra. Lehetőség van közvetlen munkafelvételre is, ami annyit jelent, hogy a tanácsadó kolléga a gépkocsit tüzetesen átvizsgálja az ügyféllel közösen és átbeszélik a még szükséges javításokat.

Az ügyfél vagy szalonunkban megvárja a gépkocsi javítását vagy hozom-viszem szolgáltatás keretin belül a kívánt helyre szállítjuk és visszahozzuk amikor elkészült az autója.

Amennyiben a javítás alatt az előzetesen megbeszéltek ellenére újabb költségek merülnek fel minden esetben egyeztetjük ügyfeleinkkel a javítás megkezdése előtt.

A javítás végeztével próbautat és vég ellenőrzést hajtunk minden gépkocsin, hogy ügyfeleink megfelelően javított járművel elégedetten távozzanak szervizünkből.

A gépkocsi visszaadása előtt a szerviztanácsadó kollégák átbeszélik az ügyféllel a számla részleteit és kinyomtatják a számlát.

Fizetés után kollégák visszaadják a javított gépjárművet.

6. Milyen akciók érhetők el 2022 nyarán a Piedl Autónál?

Folyamatos központi, importőr által meghirdetett akcióink vannak.

Ezen felül szezonális jelleggel kerék csere, tárolási akciók, 

utazás előtti átvizsgálások, szélvédő csere akciók

Ingyenes műszaki vizsgáztatás előtti átvizsgálás (nálunk történő vizsgáztatás esetén)

7. Milyen volt a legnagyobb szervízmunka a cég történetében?

Minden munka más és más, sokszor problémákkal kihívásokkal teli egy adott munkafolyamat mire eljutunk a gépkocsi megjavításához. Rengetek az egymásra épülő hiba, ok-és okozati összefüggésekkel. Sok hibajelenség már csak az okozata valamilyen alkatész meghibásodásának és a laikusok szerint „majd a műszer megmondja mi a hiba” című állítás nem igaz. A hibatárolóból kiolvasott hibakód sok esetben csak egy támpontot ad, hogy hol kezdjük a javítást. Folyamatosan és jól képzett szakemberek nélkül úgy gondolom nem lehet sikeresen működtetni egy márkaszervizt.

Volt és van sok nagy munkánk fődarab motor és váltó javításunk. Állítottunk helyre már több gazdasági totálkáros gépkocsit, mert ügyfeleink a segítségünket kérték a helyreállításban.

Úgy gondolom az ügyfeleket megtartani és ügyfélkört bővíteni csak folyamatos magas javítási minőség mellett, állandó szerelő csapat és ügyfélcentrikus szerviztanácsadó kollégákkal lehetséges.

Hol található a márkaszervíz pontosan, hogyan lehet időpontot foglalni?

A márkaszerviz Veszprémben, a Gladsaxe u. 4. A Balatonalmádi felé vezető új híd lábánál található, bejelentkezni / időpontot foglalni pedig a weboldalunkon lehet: https://www.autopiedl.hu/

 

KATTINTSON

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában