Hirdetés

2022.12.07. 14:46

5+1 bútor ötlet rusztikus lakberendezéshez

Újra hatalmas népszerűségnek örvend a rusztikus lakberendezés és az ezzel rokon klasszikus, provence-i, ill. vintage stílus is. A régi vidéki otthonok, kúriák és parasztházak hangulata tagadhatatlanul különleges. Sokan úgy érezzük, hogy a modern, rohanó világunkban is megnyugvást kínálnak ezek az enteriőrök. A sötét és ódon fabútorok és patinás fenyőbútorok pedig természetközeli, meghitt, vidékies hangulatot és időtlen nyugalmat árasztanak.

Hirdetés

A bútorgyártók ma már számtalan stílusban készítenek bútorokat, így nem kell csalódniuk azoknak sem, akik rusztikus stílusban szeretnék berendezni otthonukat. Nézzünk csak meg néhány példát!

Farmer bútorcsalád

1. Farmer bútorcsalád 

A Farmer bútorcsalád világosabb színeivel hódít, amely jól illik a modern otthonokhoz, ugyanakkor rusztikus stílusjegyekkel is rendelkezik. Jó kompromisszum lehet azok számára, akik szeretik ugyan a vidékies stílust, mégis inkább a letisztult, skandináv lakberendezési irányzatot preferálják. Magas minőségű elemek, széles elemválaszték a nappaliba, étkezőbe és a hálószobába - kétféle választható színben is!

2. Marselle bútorcsalád 

A Marselle bútorcsalád már tényleg ízig-vérig rusztikus, de ezen belül is inkább a provence-i illetve a toszkán stílushoz áll közel. Különleges dekoratív bútorelemek a nappali, hálószoba, berendezéséhez. A fehér fahatású lapokat sötét sonoma tölgy betétekkel és tetőlapokkal egészítette ki a tervező.

3. Stylius elemes bútorcsalád

Mintha egy régi, keleties kastélyban járnánk! Igazán különleges, rendhagyó stílust és színvilágot hoznak a Stylius bútorcsalád klasszikus elemei – a LED-es hangulatvilágítás az üveges részekben pedig csak még elegánsabbá teszi ezt a nappali, hálószoba és étkező bútorcsaládot.

Bergen bútorcsalád

4. Bergen bútorcsalád 

A modern vörösfenyő színben készülő Bergen kollekció szintén remekül ötvözi a rusztikus stílusjegyeket a modern trendekkel. Diszkrét kör alakú fém foganytúkkal, látványos lábakon álló kivitelben készülnek a nappaliba, hálószobába, étkezőbe is alkalmas bútorelemek.

5. Fenyőbútorok natúr vagy pácolt színekben

A fenyőbútorok lehetnek az ideális választás – ha tartós és hagyományos stílusú bútorokat keresünk természetes anyagból. Ezek a bútorok valódi borovi fenyőből készülnek, így a kiváló, generációkat kiszolgáló minőség garantált. Akkor is érdemes fenyőfa bútorokat választani a hálószobába, nappaliba vagy akár a lakás más helyiségeibe is, ha fa bútorokat szeretnénk elérhető áron – a fenyőbútorok ára rendszerint jóval kedvezőbb, mint a tömör, keményfából készült bútoroké.

Göcsej

+1: Göcsej antikolt parasztbútor kollekció

Akik tényleg a vidéki stílus szerelemesei és nem áll távol tőlük a népművészet motívumvilága sem, azoknak tetszeni fog a kézzel készülő Göcsej bútorcsalád.

A fenyőfa egy speciális, több fázisból álló megmunkáláson esik át, a bútor gondos asztalosmesterek kezei alatt nyeri el végső formáját. Az antikolt és viaszolt, vert fenyő bútorok többek között sötét dió vagy fehér színben is rendelhetőek. A bútorcsalád díszes és karakteres elemeit a régi parasztházak fabútorai ihlették.

Mindegyik bútorcsalád megrendelhető Veszprémben, a Fa-Centrum bútor és lakberendezési áruházban!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában