Hirdetés

2022.12.07. 13:11

Milyen előnyöket jelent az eredeti Windows használata?

Jó néhány évvel ezelőtt a Microsoft kampányszlogenként is használta az „Eredeti Windows – Valódi előny” fordulatot. A Microsoft eredeti operációs rendszerének használata valóban nyújt olyan előnyöket, amelyekért cserébe érdemes némi pénzt kiadni. Melyek ezek az előnyök?

Forrás: szoftverpremium.hu

Miért ciki lopott szoftver használni?

Magyarországon sajnos elég gyakran tapasztalható tény, hogy az emberek egy része a mai napig illegális szoftvereket futtat. Persze ebben is vannak fokozatok: van, aki semmilyen szoftverért sem hajlandó pénzt adni; van, aki a Windowst még megveszi, de az Office-ért már nem hajlandó pénzt adni; illetve vannak azok is, akik csak egy-egy ritkábban használt speciális szoftvernél adják kalózkodásra a fejüket.

Talán mondanunk sem kell, hogy nem sok kellemetlenebb dolog van annál, amikor előadást tartunk egy konferencián és a projektorra dugott laptopunk kijelzőjének jobb oldalán ott a vízjel, hogy az általunk használt Windows nem eredeti. Talán ennél megnyerőbb módok is léteznek a közönségnek való bemutatkozásra…

A pandémia alatti videókonferenciás képernyőmegosztások világában talán még gyakoribbak voltak ezek a cikinek mondható élmények, nem a legjobb benyomást keltve partnereinkben.

A lopott szoftverek veszélyei

Sokan hozzáértőnek tartva magukat, csak felraknak a számítógépükre egy valahonnan beszerzett Windowst, majd nemes egyszerűséggel elindítanak egy aktivátort, amely hipp-hopp elhiteti a Windowssal, hogy márpedig helyesen van aktiválva, mint mennyiségi licences program, vagy mint OEM szoftver.

Sokszor az ilyenfajta aktiválási mechanizmusok eredményeiként jönnek létre az előző szakaszban bemutatott ciki helyzetek, amikoris valamilyen módszer segítségével ugyan ideig-óráig sikerül kijátszani és megkerülni a Windows védelmi mechanizmusát, de ez az állapot általában csak néhány hétig vagy hónapig tart ki.

Arról nem beszélve, hogy az emberek nagy többsége nincs azzal tisztában, hogy ezekkel a trükkökkel mekkora veszélynek teszi ki a számítógépét és az azon található adatokat. Ha a Windows aktiválásához a vírusvédelmi szoftvert is kell kapcsolni, akkor az már alapból gyanús, nem?

Informatikai szempontból az ilyen aktivátorok működési mechanizmusa egyébként viszonylag könnyen átlátható: egy részük OEM-termékkulcsot telepít vagy ilyen információkat emulál, más részük pedig KMS-szervert futtat és így aktiválja a szoftvert 3-4 hónapra. A lényegi kérdés igazából csak az, hogy a fenti műveleteket végrehajtó kódok mögé bújtatva milyen egyéb rosszindulat funkciókat rejtenek még el a programozók…

Az eredeti Windows előnyei

Ha eredeti Windowst használsz, akkor folyamatosan és naprakész módon megkapod az összes frissítést a Microsoft terméktámogatási programja keretében. Ez néha csak biztonsági frissítéseket jelent, máskor új funkciókat is.

Az egyszeri felhasználó számára talán még lényegesebb, hogy a hivatalos Windows megvásárlásával elkerülheti az írásunk elején bemutatott ciki helyzeteket és nem állítja ki magáról azt a szegénységi bizonyítványt, hogy lopott szoftvereket futtat a számítógépén, olyan élethelyzetekben, amikor éppen a bizalom megnyerése volna a cél.

Légy okosabb ennél, és vásárolj eredeti Windows licenszet, megbízható forrásból, teljes garanciavállalás és kedvező árak mellett!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában