2022.12.03. 07:00
Újra nyitja kapuit a Villa Medici Étterem és ezzel visszatér mindenki kedvenc vargányakrémlevese is
Az utóbbi másfél évben az étterem csak rendezvények, céges és családi összejövetelek helyszínéül szolgált, ám most újra várja a hét minden napján régi és leendő vendégeit!
1991-ben az étterem létrehozásával Neubauer Sándor egy régi álmát valósította meg.
Szem előtt a minőséget és az eleganciát tartva megismertette a veszprémiekkel és a környékbeliekkel a Fine Dining fogalmát.
Az étterem rövid idő alatt az ország 10 legjobbjai között tudhatta magát, és mai napig kiemelkedő helyen szerepel a vidéki éttermek sorában.
![](https://cdn.veol.hu/2022/12/qEMGjck7wSwx1WZny1F3DP12Rl_j-HNRmb6q7CDH2iI/fit/1200/801/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E5MmMzNjExMTFiNDRjYjdhZTYzZThlMjEyZWFhYTdh.jpg)
Fotós: Peka Roland
Vendégek előtt készülő ételek
A fogások már-már alkotások, ízeiben, zamatában egy tudatosan kialakított menüsor részei.
Kettő degusztációs menüvel kedveskednek az idelátogatóknak, melynek összeállításakor a séf a legteljesebb gasztro-élmény nyújtására törekedett. A vargányakrémleves, melynek betétje a párolt spenót, szeletelt és grillezett vargányagomba, roston libamáj, igazi kuriózum és óriási kedvenc a vendégek körében.
Különleges gasztronómiai élményt nyújt az óriás sajtban forgatott tagliatelle felszolgálásának már a látványa is. A forró tészta a nagy sajt öblébe kerül, ahol megforgatva azt, egy sajtréteget kap. Végül plusz sajttal és szeletelt szarvasgombával tálalják.
![](https://cdn.veol.hu/2022/12/x8TP9TaSgfG8oyB5YidMfSYP_FCIJ-qFVKaKPMVbzLw/fit/1200/727/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzczZjhhMGI2MzU3MDQzZjY5ZTI0OGYyZjAwOWJiNzJi.jpg)
Másik közkedvelt fogás a ,,Kacsa présben”, amely egy híres francia ételkülönlegesség. A konyhában először rózsásra sütik a kacsát majd a vendég előtt bontják combokra és mellre. A maradék hús egy sárgaréz présbe kerül, majd a kipréselt szaftot a vendég előtt borral, fűszerekkel ízesítve mártássá főzik. A combok és a mell visszajut a konyhára, ott ropogósra sütik, majd két ütemben kerülnek a vendég asztalára.
![](https://cdn.veol.hu/2022/12/amD9qLVM7-wbDM3vLeV3HpjQM7hGlAqIkxhzjCfd-w4/fit/1200/671/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzFlMzQ1MTNjNjg0MTQwN2U5OGJiZGE1YTQyYWEzYTM0.jpg)
A halkedvelők részére izgalmas és ízletes ajánlat a sókabátban sült aranydurbincs. A hal tojásfehérjés- tengerisós kabátban kerül a sütőbe, majd a vendég előtt bontja meg azt a felszolgáló, és a filézett húst olívaolajjal, citrommal és főttburgonyával tálalja.
A design elegáns, ízlésesen berendezett, meghitt hangulatot sugároz. Itt elkölteni egy étkezést igazán felemelő élmény. Kedvelt helyszíne romantikus vacsoráknak, családi ünnepségeknek, üzleti rendezvényeknek egyaránt.
![](https://cdn.veol.hu/2022/12/lZPUwBLMgb-igUWorQXnz359uSNWmanQclQRFSDPa3k/fit/1200/801/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzUzYjk2ZjNmYjM3ODQwYzY4MTU4YjdkZWZmOTliYWY0.jpg)
Újra szeretettel várja vendégeit a Villa Medici étterem Veszprémben, a Viadukt lábánál, a Séd patak partján, melynek ápolt parkja kis halastavakkal „a nyugalom szigete”.
Egy olyan hely, ahova mindig jó érzés betérni, hiszen tudjuk, mit várunk és hogy mi vár ránk. A felszolgálók mindig szívesen fogadnak, a séfek pedig újra és újra elkápráztatnak.
https://villamedici.hu/villa-medici-etterem/
A foglaláshoz előzetes egyeztetés szükséges.