Hirdetés

2022.12.03. 07:00

Újra nyitja kapuit a Villa Medici Étterem és ezzel visszatér mindenki kedvenc vargányakrémlevese is

Az utóbbi másfél évben az étterem csak rendezvények, céges és családi összejövetelek helyszínéül szolgált, ám most újra várja a hét minden napján régi és leendő vendégeit!

1991-ben az étterem létrehozásával Neubauer Sándor egy régi álmát valósította meg. 

Szem előtt a minőséget és az eleganciát tartva megismertette a veszprémiekkel és a környékbeliekkel a Fine Dining fogalmát.

Az étterem rövid idő alatt az ország 10 legjobbjai között tudhatta magát, és mai napig kiemelkedő helyen szerepel a vidéki éttermek sorában.

„Ide nem enni, hanem étkezni járnak a vendégek. Nem egyszerűen jót eszel, hanem élményt kapsz” - idézi Neubauer Sándor szavait Told Tímea, a szálloda vezetője
Fotós: Peka Roland

Vendégek előtt készülő ételek

A fogások már-már alkotások, ízeiben, zamatában egy tudatosan kialakított menüsor részei. 

Kettő degusztációs menüvel kedveskednek az idelátogatóknak, melynek összeállításakor a séf a legteljesebb gasztro-élmény nyújtására törekedett. A vargányakrémleves, melynek betétje a párolt spenót, szeletelt és grillezett vargányagomba, roston libamáj, igazi kuriózum és óriási kedvenc a vendégek körében. 

Különleges gasztronómiai élményt nyújt az óriás sajtban forgatott tagliatelle felszolgálásának már a látványa is. A forró tészta a nagy sajt öblébe kerül, ahol megforgatva azt, egy sajtréteget kap. Végül plusz sajttal és szeletelt szarvasgombával tálalják.

Kacsacomb körítve

Másik közkedvelt fogás a ,,Kacsa présben”, amely egy híres francia ételkülönlegesség. A konyhában először rózsásra sütik a kacsát majd a vendég előtt bontják combokra és mellre.  A maradék hús egy sárgaréz présbe kerül, majd a kipréselt szaftot a vendég előtt borral, fűszerekkel ízesítve mártássá főzik. A combok és a mell visszajut a konyhára, ott ropogósra sütik, majd két ütemben kerülnek a vendég asztalára.

 

A halkedvelők részére izgalmas és ízletes ajánlat a sókabátban sült aranydurbincs. A hal tojásfehérjés- tengerisós kabátban kerül a sütőbe, majd a vendég előtt bontja meg azt a felszolgáló, és a filézett húst olívaolajjal, citrommal és főttburgonyával tálalja.

A design elegáns, ízlésesen berendezett, meghitt hangulatot sugároz. Itt elkölteni egy étkezést igazán felemelő élmény. Kedvelt helyszíne romantikus vacsoráknak, családi ünnepségeknek, üzleti rendezvényeknek egyaránt.

Fotós: Peka Roland

Újra szeretettel várja vendégeit a Villa Medici étterem Veszprémben, a Viadukt lábánál, a Séd patak partján, melynek ápolt parkja kis halastavakkal „a nyugalom szigete”.

Egy olyan hely, ahova mindig jó érzés betérni, hiszen tudjuk, mit várunk és hogy mi vár ránk. A felszolgálók mindig szívesen fogadnak, a séfek pedig újra és újra elkápráztatnak.

https://villamedici.hu/villa-medici-etterem/

A foglaláshoz előzetes egyeztetés szükséges. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában