Hirdetés

2023.03.22. 07:00

Pályázati felhívás önkormányzati tulajdonban levő ingatlan hasznosítására

Kővágóörs Község Önkormányzata Képviselő-testülete hasznosításra meghirdeti a Kővágóörs 909/5. hrsz-ú ingatlant (8254 Kővágóörs, Kéktó u. 10.) a jelen felhívásban szereplő feltételek szerint.

PR-cikk

Forrás: Kővágóörs Község Önkormányzata

- Az ingatlan adatai: 

helyrajzi száma: Kővágóörs, 909/5. hrsz.

fekvése: belterület

Az ingatlan területe: 533 m2

Az ingatlanon levő épület alapterülete: 472 m2 (redukált, hasznos alapterület: 350 m2). Az épületben levő helyiségek, rendeltetés: A földszinten található 2db apartman, melyekhez konyha, fürdőszoba/mellékhelyiség és kerti tornác tartozik. A földszinten továbbá található 1db nagyméretű étkező/közösségi tér (2db mellékhelyiségekkel, 2db mosdóval), kiszolgáló konyha (2db előkészítővel, 3db tárolóhelyiséggel, 1db fürdőszobával/mellékhelyiséggel). A tetőtérben 4db apartman található, melyek külön hálószobával rendelkeznek. Mindegyik apartman rendelkezik fürdőszobával/mellékhelyiséggel. A tetőtérben továbbá található 2db szoba fürdőszobával/mellékhelyiséggel.

Az épület műszaki állapota: Az épület nyílászárói, gépészete, burkolatai elfogatható, részben felújítandó állapotban vannak. Az épület nádfedés felújítása folyamatban van. Az épület állékonyságát veszélyeztető szerkezeti hiba nem azonosítható, nincs. Az épület nem téliesített (fűtéssel nem rendelkezik).

Közműellátottság:      

Elektromos ellátás: kiépített, közműhálózatról ellátott, egyedileg mért

Vízellátás: kiépített, közműhálózatról ellátott, egyedileg mért

Szennyvízkezelés: kiépített csatornahálózat hiányában szennyvíztárolóval megoldott

Gázellátás:kiépített, a csonk a telekhatáron rendelkezésre áll; rákötés szükséges

HÉSZ szerinti besorolása: Vt-3 (Településközpont vegyes övezet (Vt)

- A hasznosítás feltételei

A minimális bérleti díj: 1.200.000 Ft + Áfa/ hó

  A közüzemi díjak, az ingatlan működtetésének költségei a bérlőt terhelik a bérleti díjon felül. A bérleti díj 2024. évtől az előző évi infláció mértékével emelkedik.

A kaució összege 2.000.000 Ft, melyet a bérleti szerződés megkötéskor kell megfizetni utalással az Önkormányzat 73200134-10000647 számú bankszámlája javára

A bérleti díj megfizetésének ideje: a bérleti díjat havonta előre minden hónap 15. napjáig kell megfizetni

A hasznosítás célja: az ingatlan szálláshelyszolgáltatás, vendéglátás célra, valamint közösségi programok helyszíneként hasznosítható.

Az Önkormányzat felhívja a pályázók figyelmét, hogy az ingatlant évi 3-4 alkalommal, a bérlővel előre egyeztetett időpontban saját maga is használni kívánja közösségi programok helyszíneként.

A hasznosítás időtartama: 5 év; kezdete: 2023. május 15. 

Az ingatlan a pályázó által tervezett tevékenységre való alkalmassá tétele a bérlő feladata. Az ingatlanon végzett beruházás, az abból adódó értéknövekedés elkészültekor az Önkormányzat tulajdonába kerül, annak beszámítására lehetőség nincs. 

- Pályázóval szembeni feltételek: 

A pályázóval szembeni elvárás a köztartozásmentesség, valamint, hogy az Önkormányzattal szemben nincs fennálló tartozása.

Pályázatot szervezet esetén a nemzeti vagyonról szóló törvény szerinti átlátható szervezet nyújthat be.

- A pályázati eljárásra vonatkozó rendelkezések

A pályázat közzétételének időpontja: 2023. március 16. 

A pályázati biztosíték összege 100. 000 Ft, melyet a pályázat benyújtását megelőzően az Önkormányzat 73200134-10000647 számú bankszámlája javára kell megfizetnie a pályázónak.  A pályázat nyertese a pályázati biztosítékot jogosult az általa fizetendő bérleti díjban érvényesíteni. A többi pályázó részére a pályázati biztosíték a pályázati eljárás lezárását követő 5 munkanapon belül visszautalásra kerül. Amennyiben a pályázó az ajánlatát az ajánlati kötöttség ideje alatt visszavonja, a pályázati biztosítékra nem tarthat igényt, az az Önkormányzatot illeti meg.

Ajánlati kötöttség ideje: a szerződéskötési kötelezettség határidejéig áll fenn. 

Mit kell a pályázatnak tartalmaznia:

A pályázó adatait (név, lakóhely/székhely)

A pályázó ajánlatát a bérleti díjra vonatkozóan, ami nem lehet kevesebb a minimális bérleti díjtól 

A pályázó nyilatkozatát a pályázati feltételek elfogadásáról.

Átláthatósági nyilatkozatot. 

Köztartozásmentesség igazolását

Nyilatkozatot arról, hogy a pályázónak nincs az Önkormányzattal szembeni lejárt tartozása

Pályázati biztosíték megfizetését igazoló bizonylatot

Az ingatlan hasznosítására vonatkozó elképzelések bemutatását. 

Az ingatlanon tervezett beruházások bemutatását. 

Referenciák bemutatását

Pályázatok benyújtásának határideje, módja: Pályázatot kizárólag postai úton lehet benyújtani Kővágóörs Község Önkormányzata Polgármesterének címezve (8254 Kővágóörs, Petőfi utca 2.) A borítékra kérjük ráírni: „Pályázat Kővágóörs, 909/5. hrsz-ú nádasház ingatlan hasznosítása” A pályázat benyújtásának határideje: 2023. április 17. hétfő – beérkezési határidő 

- A pályázatok értékelése 

A pályázat elbírálásának szempontja a legmagasabb összegű ellenszolgáltatás, ami alapján a pályázatot az a pályázó nyeri meg, amelyik a bérleti díj tekintetében a legmagasabb összeg megfizetését vállalta. 

A pályázatok bontását, érvényességük, valamint a legmagasabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazó pályázat megállapítását a Pályázatbíráló Bizottság végzi.

Amennyiben a pályázók közül többen azonos összeg megfizetését vállalták, vagy a vállalt összegek között 5 %-nál nem nagyobb az eltérés, az érintett pályázók részvételével pályázati tárgyalást kell tartani, ahol a pályázóknak a vagyontárgy vételárára, bérleti- vagy egyéb díjára kell licitálni. A pályázati tárgyalást a Pályázatbíráló Bizottság bonyolítja le. A pályázati tárgyaláson a licit során az induló díj a pályázati tárgyaláson résztvevő pályázók által a benyújtott pályázatukban vállalt azonos összeg; vagy amennyiben az 5 %-nál nem nagyobb különbség miatt kerül sor pályázati tárgyalásra, akkor az eltérő összegek közül a legmagasabb összeg. 

A licitlépcső összege: 50. 000 Ft 

A pályázati tárgyalást addig kell folytatni, amíg a pályázók ajánlatot tesznek. 

 A pályázatot az a pályázó nyeri, aki a pályázati tárgyalás során a legmagasabb összegű vételár, bérleti díj megfizetésére tesz ajánlatot. A pályázati tárgyalás eredményét a Pályázatbíráló Bizottság állapítja meg. A tárgyalás menetéről és eredményéről jegyzőkönyvet kell felvenni. 

A pályázati tárgyalás ideje: 2023. április 19. (szerda) 10: 00 óra; helye: Kővágóörs Község Önkormányzata hivatali helyisége (8254 Kővágóörs, Petőfi u. 2.) 

A Képviselő-testület a pályázati eljárás és a pályázatok eredményességéről a Pályázatbíráló Bizottság általi tájékoztatását követő 20 napon belül hoz dönt.

Szerződéskötésre a Képviselő-testület döntését követő 15 napon belül kerül sor. 

Amennyiben a pályázat nyertese a fenti határidőben nem köt szerződést, akkor az utána következő legmagasabb összegű ajánlatot tevő pályázót kell a pályázat nyertesének tekinteni. 

- Egyebek

A Képviselő-testületet fenntartja a jogot bármilyen költség, kiadás megtérítése nélkül a pályázati felhívás visszavonására, az eljárás eredménytelenné nyilvánítására 

További információt Horváth Dezső, polgármester nyújt a 06-87/464-017 telefonszámon. 

Az ingatlan 2023. április 3. hétfőn 10: 00 órakor tekinthető meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában