Hirdetés

2023.08.14. 16:07

Nyaralás előtti teendők az egészségedért

Végre itt a nyár, és a régóta áhított külföldi utazás időpontja is közeledik? Ilyenkor a jóleső izgalom mellett mindig fejtörést is okoz, mit kell még elintézni a felhőtlen nyaralás érdekében és mi kerüljön idén a bőröndbe? Hajlamosak vagyunk ilyenkor a ruházatra koncentrálni, és akár tizenöt szettel készülni egy hosszú hétvégére, pedig a megfelelő összeállításnál sokkal fontosabb, hogy az egészségünk védelméről gondoskodjunk! Az ehhez szükséges teendők listája pedig bizony még a csomagolás előtt kezdődik…

Forrás: canva.com

Foglalkozz a függőben lévő egészségügyi problémákkal!

Sajnos biztos lehetsz benne, hogy az éppen csak kicsit fájó, vagy hidegre érzékeny fogad a Colosseum tövében fog elkezdeni elviselhetetlenül sajogni. Bármilyen fennálló vagy kezdődő egészségügyi problémád van, mindenképpen nézesd meg még az utazás megkezdése előtt! Ha pedig éppen most estél át valamilyen kezelésen, kérd ki az orvosod tanácsát, mire kell ügyelned például egy friss fog implantátum esetében.

Forrás: canva.com

Nézz utána a célországgal kapcsolatos előírásoknak, javaslatoknak!

Ne a reptéren érjen meglepetés: előfordulhat, hogy bizonyos országok még ellenőrzik a Covid oltásaid meglétét, egzotikus helyszínek esetében pedig egyéb oltások is szükségesek lehetnek. 

Utasbiztosítás nélkül sehova!

Reméljük, mondanunk sem kell, hogy rendes biztosítás nélkül elindulni sem érdemes! Lehet, hogy egyébként soha semmi nem történik veled, de ha nem gondoskodsz a biztonságodról, jó esély van rá, hogy a tengerparti nyaralást a feladott bőröndöd nélkül vagy kificamodott bokával fogod eltölteni. Ne sajnáld ezt a kiadást, hiszen baj esetén sokat spórolhatsz vele. 

A házi patika legjavát ne hagyd otthon!

Ha nem az érintetlen esőerdő mélyébe készülsz, nagy valószínűséggel bárhol találsz felszerelt gyógyszertárat. De migrénnel vagy hasmenéssel küszködve szerencsésebb, ha kéznyújtásnyira van a segítség, nem beszélve arról, hogy nem biztos, hogy a megszokott termékeket találod a helyi patikákban is. Ezért legalább fájdalom-és lázcsillapítóból, széntablettából, probiotikumból, sebfertőtlenítőből és ragtapaszból érdemes bespájzolni! 

A hidratálás az egészségünk kulcsa!

Bárhová is megyünk, a szervezetünk felkészültségét a megfelelő hidratálással is támogathatjuk. Ne töltsük napszúrással vagy kiszáradással a nyaralás utolsó napjait, igyunk meg naponta legalább 3 liter tiszta vizet. Ha nem vagyunk biztosak a folyóvíz minőségében, víztisztító tablettákkal gondoskodhatunk a biztonságos folyadékpótlásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában