Hirdetés

2024.02.12. 13:02

Így helyezkedhetsz el értékesítői pályán Veszprémben és környékén!

Különböző értékesítői állások betöltésére országszerte meglehetősen gyakran keresnek munkavállalókat. Nem jelent kivételt ez alól Veszprém sem, ahol számos iparágban adódhat lehetőség ilyen típusú pozíciót betöltetni, kezdve a kiskereskedelmi szektortól, egészen az informatikai területekig. Érdemes tehát alaposan végig böngészned a veszprémi álláspiacot, ha ilyen munkakörben helyezkednél el!

PR cikk

Értékesítő állás Veszprém - AllasOrias.hu

Forrás: freepik.com

Fotó: freepik.com

Az értékesítői feladatkör

Az értékesítők tehát változatos területeken helyezkedhetnek el, így némiképp a konkrét feladataik is változhatnak. Jellegét tekintve ugyanakkor egy ilyen pozíció kapcsán a következő tevékenységekkel lehet találkozni:

· Ügyfélkapcsolatok kezelése: A munkakör egyik legfontosabb feladatát az ügyfélkapcsolatok kezelése jelenti, azaz az értékesítők aktívan kommunikálnak a már meglévő és leendő ügyfelekkel, válaszolnak kérdéseikre és segítik megoldani a termék/szolgáltatás kapcsán felmerült problémákat.

· Termékek vagy szolgáltatások értékesítése: Hasonlóan kiemelt jelentőséggel bír az általuk képviselt cég termékeinek és/vagy szolgáltatásainak értékesítése, amelynek során igyekeznek új vevőket szerezni, illetve megtartani a már meglévőket.

· Értékesítési folyamatok nyomon követése: Az értékesítőknek feladata az is, hogy figyelemmel kísérjék az értékesítési folyamatok egészét, beleértve az ajánlatok elkészítését, a szerződések megkötését és adott esetben a szállítást is.

· Piackutatás és elemzés: A munka elemzői teendőkkel is együtt jár, különös tekintettel a piaci trendek, a versenytársak és a fogyasztói preferenciák folyamatos vizsgálatára, nyomon követésére.

· Értékesítési célok elérése: Mindemellett pedig az értékesítőknek különböző értékesítési célszámokat is szem előtt kell tartaniuk a munkavégzésük során, amelyek teljesítése céges és egyéni szempontból is lényegesek.

Értékesítői álláslehetőségek Veszprémben és környékén

Az értékesítői pozíciók összességében gyakran elérhetőek, betöltésükre egész Veszprém vármegyében bőven akadhat lehetőség. Nemrégiben például az AllasOrias.hu felületén is megjelent egy ilyen jellegű hirdetés a vármegye vonatkozásában, méghozzá egy víz és lézervágással, valamint saját gyártású konténerek gyártásával foglalkozó cég révén: https://allasorias.hu/allasok/veszprem

Az értékesítői feladatok tehát ezen esetben a műszaki területekhez kötődnek, ugyanakkor a portálon egyéb jellegű értékesítői munkakörök is rendre megtalálhatóak. Érdemes lehet figyelemmel kísérned a lap kínálatát, amennyiben az értékesítői pozícióban építenél karriert, illetve megfelelsz az ezen hirdetések kapcsán jellemző elvárásoknak.

Az alapvető elvárások közé tartozik például a középfokú végzettség megléte, valamint a kiváló kommunikációs képesség. Utóbbi azért is elengedhetetlen, mert az értékesítői munkának a gerincét a különböző kapcsolattartói és tárgyalási feladatok adják. Fontos továbbá az empátia is, hisz ezen kvalitás révén tudja az értékesítő alaposan megismerni ügyfele igényeit, illetve így képes hatékonyan reflektálni azokra.

Ezek mellett nagyfokú önállóságra és kiváló problémamegoldó képességre is szükség van, hisz az értékesítők általában egyedül, maguknak szervezik a feladataikat. Végezetül pedig a kitartás sem maradhat ki a sorból, hisz a sikerek ebben a szakmában sem jönnek egyik pillanatról a másikra, komoly évek munkája alatt lehet sikeres és kiemelkedő értékesítővé válni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában