Hirdetés

2024.02.23. 06:00

SIKERDARABOK TAVASSZAL VESZPRÉMBEN

A tavaly szeptemberben 23. évadát kezdő veszprémi Pannon Várszínház idén is megrendezi hagyománnyá vált Tavaszi Fesztiválját. Márciustól egészen júniusig láthatóak közönségkedvenc előadásaik Veszprémben, a Hangvillában.

PR cikk

Az idei Tavaszi Fesztiválon rekordszámú, 9 előadás közül válogathatnak a kultúra kedvelői. A műsorterv úgy lett összeállítva, hogy minden korosztály megtalálja a neki való produkciót. Az elmúlt évek legjobb előadásai, egy sztárparádéval tarkított vendégjáték a Veresegyházról, egy már nemzetközi sikerekre is szert tett kamaraszínházi szerepjáték, és ha mindez nem lenne elég, egy világpremier is szerepel a fesztivál repertoárján. 

2024. 03. 02. 19:00
OMEGA: Égi vándor (rockfantázia)

Az OMEGA együttes legnagyobb slágereit felhasználó új magyar zenés színpadi mű elsősorban az Időrabló, a Csillagok útján és a Gammapolis című nagylemezek lírai rock-scifi történetére alapoz. 

Egy fiatalember arra ébred egy reggelen, hogy ő nem e világi lény, visszavágyik és visszatér a csillagok közé, egy ismeretlen, titkokat rejtő, az idő és a tér relativitásában létező világba. Miközben feltárul előtte az új dimenzió, rádöbben, hogy e más szerkezetű világ ugyanazokat a problémákat hozza felszínre, mint a jól ismert földi lét. S miközben rejtélyes figurákkal, csábító nőalakokkal találkozik, visszatekint eredetére, ahol jól ismert dallamokkal üzen és hívogat a Föld. Vezetője a Látogató, a Fekete és Fehér Holló, akik konfliktusokba sodorják, lelkébe hatolnak, és végül megadják az enyhületet. 

Forrás: Pannon Várszínház

2024. 03. 03. 17:00
Dés László, Nemes István, Böhm György, Korcsmáros György, Horváth Péter: Valahol Európában (musical)
UTOLJÁRA VESZPRÉMBEN

A világhírű film alapján készült színpadi játék hűen követi az eredeti mű cselekményét, a II. világháború után utcára került, árván maradt gyerekek kálváriáját. A kivetettekkel, a hátrányos helyzetűekkel, az etnikailag másokkal, a megváltozott világban önmagukat keresőkkel szolidaritást vállaló, a humánum alapértékeit felmutató, a művészet, a zene megváltó erejében hívő, az együttérző és befogadó szeretet erejét sugárzó alapmű messze túlmutat a konkrét alaphelyzeten, és a magyar módra vállalható európaiság nagy erejű megfogalmazását adja.

Forrás: Pannon Várszínház

2024. 03. 08. 19:00
Robert James Waller: A szív hídjai (színmű)
UTOLJÁRA VESZPRÉMBEN

A Madison megye hídjai Robert James Waller nagy sikerű regényének filmváltozata Meryl Streep és Clint Eastwood főszereplésével meghódította az egész világot. 1965. Amerikai kisváros. Egy nő, aki Olaszországból Amerikába költözött, hogy régi terveit feladva, feleség és anya legyen egy farmon. Egy férfi, aki a National Geographic számára készít fényképeket a környék fedett hídjairól. Egy véletlen találkozás, amelyből megrendítő szerelem lesz. Sorsuk talán mindig egymás felé tartott – még ha nem is tudtak róla. Négy napjuk van rá, hogy gyökeresen megváltoztassák egymás életét. A középkorúak szerelmének, hiányainak emlékezetes felmutatása ez, mely színpadi változatában is felemelő, szívszorító perceket okoz, hangsúlyozva az emberi, elsősorban a női méltóságot.

Forrás: Pannon Várszínház

2024. 03. 09. 19:00
Jean de Létraz: Tombol az erény (bohózat két részben) | Veres 1 Színház vendégjátéka
RENDEZŐ: SIMON KORNÉL  

Mindenki akar valamit!

Susanne Armand-t.

Armand Paulette-et...

Jules is Paulette-et…!

Paulette ki tudja mit akar?

Legrand botrányt!

Claudine szintén botrányt és gazdag szeretőt, lehetőleg többet.

Leonard pedig… ő csak aludni akar!!!

Szerelem, érzékiség, pénz és botrány utáni hajsza Jean de Létraz pazar bohózatában, parádés szereposztással. Házasoknak kötelező! Szingliknek még inkább!

Forrás: Pannon Várszínház

2024. 03. 10. 17:00
Presser Gábor, Sztevanovity Dusán, Horváth Péter: A padlás (félig mese, félig musical) | TELTHÁZ


2024. 03. 23. 19:00
Peter Quilter: Bestseller (komédia három színészre) 

VILÁGPREMIER

Két fiatal szerző érkezik egy isten háta mögötti házikóba, ahol a különc és titokzatos krimiíró, Maureen szállást és lehetőséget biztosít nekik, hogy nála fejezzék be a könyveiket.

Ahogy Shelley, a romantikus ponyvaregények koronázatlan királynője és az éppen alkotói válságban szenvedő Alex elfoglalják szobáikat, a bestsellernek szánt könyveik lapjaira vetett történeteik megelevenednek a színpadon. Legyen szó izgalomról, feszültségről, szerelemről vagy párkapcsolati válságról, a Bestseller a fikció és a valóság közötti határvonalat keresi és arra is megpróbál rávilágítani, hogy a legjobb és legizgalmasabb történeteket talán mégis az élet írja.

Forrás: Pannon Várszínház

2024. 04. 28. 19:00
Dés László, Geszti Péter, Grecsó Krisztián, Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk (zenés játék) | TELTHÁZ

2024. 05. 21. 19:00
Háy János: Én vagyok én (szerepjáték)

Ha ma élne, gimis volna, amikor az első verse megjelenik, s még nem lenne diplomája, mikor meghal. Fiatalabb volt, mint Kurt Cobain vagy Jimi Hendrix. Senki nem értette, hogy tűnt el a Segesvár melletti csatatérről. Azóta keressük, hogy hol lehet. Van, aki a testét keresi, a maradványait, van, aki a lelkét. Az Én vagyok én a személyiségét akarja megtalálni, hogy hogyan gondolkodott a magyar irodalom máig koronázatlan királya az utolsó hónapokban, napokban. Miért áll közel hozzánk néha idegesítő, néha megrendítően ügyetlen alakja. S közben kiderül az is, hogy miként gondolkodott szerelemről, barátságról, harcról és halálról, s nem utolsó sorban az írásról. S mikor nézzük őt a színpadon, s elnevetjük magunkat, azt érezzük, nem egy tankönyv ízű merev alakon nevetünk, nem egy szobor áll előttünk, hanem a haverunk valahonnét a suliból vagy épp az utcából, a szomszéd házból vagy egy fesztiválról.

Forrás: Pannon Várszínház

2024. 06. 16. 17:00
Marc Camoletti: Boeing, Boeing - Leszállás Párizsban (vígjáték)
UTOLJÁRA VESZPRÉMBEN

Marc Camoletti filmvásznon is nagy sikert aratott vígjátékát Hamvai Kornél fordította magyarra rendkívül ötletesen, a nyelvi humoron túl élezve a helyzetkomikumokat is.

A nőcsábász építész három légikisasszony szeretője a menetrendi zavarok miatt egyszerre jelenik meg lakásán, ráadásul betoppan kétbalkezes régi iskolatársa is. A nappaliból 6 ajtó nyílik: a különböző szobák közötti fergeteges helycserék, hirtelen támadó és összedőlő haditervek, hallucinációkat okozó mérgezett konyak, véletlen személycserék fokozzák a feszültséget, teszik egyre kilátástalanabbá a helyzetet. A megoldást természetesen a leggyengébb láncszem, a kétbalkezes barát és a rutinos házvezetőnő jelenti.

Forrás: Pannon Várszínház

Online jegyvásárlás: https://pannonvarszinhaz.jegy.hu/

Pannon Várszínház Jegypénztár
8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.
Telefon: 06/88-889-182
Email: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában