Hirdetés

2024.04.15. 05:30

Pápai Expo és Agrárpiknik – Pápa tradicionális agráreseménye

A Pápai Expo és Agrárpiknik több, mint 25 éves múltjának köszönhetően jelentős hagyományokkal bír: nem csupán Pápa város és térségét, de az egész régió lakosságát vonzza. A május 10-11-én megrendezésre kerülő eseményen edukációs és pályaorientációs témákkal, szakmai és szórakoztató programokkal találkozhatnak a látogatók.

Veol.hu

A rendezvény egyik kiemelt célja a fiatalok figyelmét az agráriumra irányítani, felhívni a figyelmet a mezőgazdaság lehetőségeire, szépségeire. A fiatalabb generáció szórakoztató és interaktív szakmai előadásokon keresztül olyan témákkal ismerkedhet meg, mint például a klímaváltozás hatásai, az agrárium digitalizációja, vagy a vizek megőrzésének kiemelt jelentősége, de az állatvédelemről is hallhatnak az érdeklődők.  

A hagyományos agrárpiknik részeként számos más tevékenység is várható, így például a látogatók kézműves vásáron helyi termelők élelmiszereit kóstolhatják, portékáit vásárolhatják meg, ezáltal megismerve a helyi gasztronómiát.

Különleges élményt nyújthat a rendezvény az egész családnak: kicsik és nagyok is egyaránt megtalálják a szórakozásukat A legkisebbek közelebbről megtekintheti különböző háztáji állatokat, arcfestő programon vehetnek részt és kézműves foglalkozások során különböző kiegészítőket dekorációkat alkothatnak. Más korosztályok számára is szórakoztató programokat kínál az esemény: Teqball játékban is összemérhetik rátermettségüket, vagy például kvíz-és ügyességi játékokat, szerencsekereket is kipróbálhatnak különböző nyereményekért.

 

A szombati nap (május 11.), Vadásznap jegyében telik: kutya és sólyom bemutatókkal, előadásokkal és az elmaradhatatlan főzőversennyel.

A két napos esemény előestéjén, 2024. május 9-én 20:00-kor a Tankcsapda rockzenekar lép fel, az esemény záróakkordja pedig a május 11-ei ValMar duó fellépése.

Belépőjegyek, jegytípusok

További információ és részletek a rendezvény weboldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában