családbarát fesztivál

2020.01.31. 11:00

A nyolcadik vámosi Lencse- és Hurkafesztiválra készülnek

A gyerekeket interaktív módon bevonva, a felnőtteknek vidám, zenés programokat kínálva, jó hangulattal, nagy nyereményekkel és finom ételekkel várja a község az érdeklődőket február 8-án, szombaton egy családbarát fesztiválra.

Molnár Sándor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Már nyolcadszor rendezik meg a településen a Vámosi Lencse- és Hurkafesztivált. A rendezvény nagy utat járt be a kezdetektől, és mára februárban a hónap egyik jelentős eseményévé vált a környéken.

– Az jó dolog, hogy az emberek megszokták, megkedvelték a fesztivált és jól érzik itt magukat. A hurkakészítő versenyre és a lencseételfőző versenyre pedig szívesen jelentkeznek. Most is 23 csapat nevezett – meséli Sövényházi Balázs polgármester, aki elmondja azt is, hogy ez a létszám még jól kezelhető, és így megvan a versenyszellem is az indulókban.

Kiderült, hogy vannak, akik még azt is kérik, hogy ki mellett főzhessenek, mert az évek során olyan jó kapcsolatok alakultak ki a versenyzők között. Idén is indulnak baráti társaságok, céges csapatok, katonák, rendőrök, motorosok, Sólyból három csapat érkezik és a környékbeli polgármesterek is összeállnak egy közös főzésre. A szervezők idén a lelátóval szemben helyezik el a színpadot, mert így onnan kényelmesen nézhetők lesznek a színpadi programok, műsorok és Polgár Peti, valamint a harmonikás Márió koncertje.

Az új csarnokban már hagyományosan megrendezik a termelői vásárt is, ahol helyi, valamint a „Vidék minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjeggyel rendelkező termelők kínálják majd a portékái­kat. A gyereket légvárral és arcfestéssel várják a sportcsarnokban, valamint a Főzzünk mesésen gyermekműsorral. A legkisebbek részére lesz állatsimogató és pónis lovagoltatás is, sőt Vámosi Betyár Virtus címmel népi próbák sorát is kipróbálhatják. A felnőttek részére is sok vidámsággal, zenés műsorokkal készülnek.

– Visszahozzuk a vidám farsangi hangulatot. Érezzük jól magunkat, együnk egy jót, szórakozzunk úgy, hogy közben a vidéki élet hagyományait felélesztjük – fogalmaz a polgármester, aki hozzáteszi még, hogy lesznek helyi fellépők is: a Borostyán népdalkör és a Lencseszemek Asszonykör. Ebédidőben Kalló Zoltán és zenekara muzsikál majd.

A rendezvény fővédnöke Janó Márk Ádám közigazgatási államtitkár, védnöke Tábori Ferenc, a megyei közgyűlés tagja, Hárskút polgármestere lesz. A fesztivál belépődíjaiból befolyt összeget Vörös Zoltán, a nyirokrákkal küzdő négygyermekes apuka gyógyulására ajánlják fel a szervezők. A VIII. Vámosi Lencse- és Hurkafesztivált február 8-án, szombaton várja az érdeklődőket az új sportcsarnoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!