Programajánló

2022.08.26. 11:00

Szent György-hegyi matiné

Szijártó János

A Szent György-hegyi matinét első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg idén, tíz nyitott pincével szeptember 3-án Fotó: Szervezők

A Szent György-hegy hajnalig napközbeni "kistestvére" idén először kerül megrendezésre szeptember 3-án, a szüreti időszakban. A szervezők célja egy egész napos laza programot nyújtani, nyitott pincékkel, ahol a résztvevők közelebbről is megismerhetik a hegy vendéglátóit, borászatait. A Matiné családiasnak és barátságosnak ígérkezik, tíz helyszínnel, déltől este 8 óráig.
- A helyszínt biztosítók egy része és a nyári Szent György-hegy hajnalig rendezvény vendégei azt szerették volna, hogy szeptemberben is legyen valamilyen jó program a hegyen. Régóta tervben van egy lazább, napközbeni esemény megvalósítása,  amit idén ki is próbálunk. Ilyenkor, a szüreti időszakban több teher van a borászatokon, mindenki éjjel-nappal munkában van, így különösen ideális egy napközbeni programot szervezni. Ennek megfelelően szeptember 3-án lehetőség nyílik a kóstolásra, ezzel együtt a résztvevők megismerkedhetnek a pincészetek tételeivel, de aki akar, leülhet társasozni, kártyázni, lesz gyerekprogram -  mondta Budavári Dóra szervező. A részvételhez nem kell előzetesen regisztrálni, a helyszínek bármelyikén hozzá lehet jutni a kóstoló pohárhoz.
Budavári Dóra azt tanácsolja, aki teheti töltse ezt a napot a hegyen, családi, vagy éppen baráti körben, a nyitott pincék minden igény kielégítő kínálata mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!