Programok

2023.08.05. 11:00

Augusztusi nemzeti ünnepünkön és előtte is vár Herend

Legutóbb az időjárás megtréfált bennünket, és a Carolina Reaper zenekar koncertjét elmosta az eső. Olyannyira, hogy a művelődési házban sem tudtuk megtartani, ezért kerestünk egy új időpontot, ami augusztus 18-a, a helyszín pedig a Tószínpad – újságolta Bati János, a Pesovár Ernő Művelődési Ház igazgatója.

Juhász-Léhi István

Fotó: Fülöp Ildikó

Az említett zenekar egyébként egy veszprémi banda, de van herendi kötődése is az egyik tag révén. Másnap, augusztus 19-én, szombaton lesz egy nagyszabású rendezvény a Majolika ligetben, ahol sportos, zenés, gasztronómiai programokkal várják az érdeklőket. Reggel a tavaknál a gyermekeknek és különböző korosztályoknak lesz horgászverseny, majd a művelődési háztól kerékpárral és rollerrel is bárki elindulhat az új úton a Majolika ligetbe. Akik ezt az utat megteszik, azok között délután kisorsolnak két 300 ezer forint értékű kerékpárt. Az eseményt – nem meglepő módon – óriási érdeklődés övezi, legutóbb közel 600-an látogattak ki rá. 

– Délben négyfajta étellel várunk mindenkit egy finom ebédre – mondta Bati János. – Ugyanakkor van két nagyszerű zenekarunk: az egyik a Nyughatatlan, amelyik fél 12-kor zenél a parkban, majd érkezik hozzánk a Papa Jazz Seven. A koncertek után sorsoljuk ki a kerékpárt. 

Természetesen lesznek gyerekjátékok, ott lesz Rudi bohóc, és megtekinthető lesz a megújult Majolika ligetben található műhely is. 

Bati Jánostól megtudtuk azt is, fél 11-kor a templomnál rendezik meg az államalapítás ünnepét, ahol a pénzügyi bizottság elnöke, Hegyi Gábor mond beszédet, míg előtte és utána Pitti Katalin Liszt-díjas operaénekes műsorát hallgathatják meg a vendégek. 

– Nagyon erős és fontos Herenden a kézművesség, melynek kapcsán egy kiállítás tekinthető meg a művelődési házban – mondta. – Ezúttal három művész állít ki; az egyik emlékkiállítás, mert közben sajnos az egyik kézműves hölgy eltávozott közülünk, így rá is emlékezünk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!