Programok

2017.08.24. 19:05

Élményekért emléket adtak - A hobbija és a munkája egyaránt a motorokhoz köti Dobai Attilát

ALSÓÖRS A motorozást már 8-9 éves korában elkezdte, amikor a szülők járgányát csente el, amiért aztán nem kevés pofont kapott. Az első, saját motorja egy 1957-es négyütemű egyhengeres Simson 250-es volt. 1991-ben baráti segítséggel Amerikából vette meg az első Fat Boyt.

Molnár Sándor

2017. június 10-én, az Open Road Festen, a STIHL egy életnagyságú Harley-Davidson Fat Boyt készíttetett, amelyet már akkor szimbolikusan átadott Alsóörsnek. A Gáborecz István faszobrász által rönkökből készített motor hivatalos szoboravatójára eljött Dobai Attila fesztiváligazgató is.

Az Open Road Fest főszervezőjének életében komoly szerepet játszik a motor, a munkája és a hobbija is kötődik hozzá.

Napjainkban egy Electra Glide-dal jár túrázni, de van egy klasszikus motorja is, amellyel a városban közlekedik. Alsóörsre, a szobor átadására is, stílusosan azzal a Fat Boyjal érkezett, amely alapján a rönk Harley is készült. A típus ikonikus darabja a Harley-nak, sok mindent megélt, sok filmben szerepelt és remek a maga nemében - kapok rövid értékelést róla.

Megtudom azt is, hogy a szoboravatót meghirdették, és aki ráért az eljött a márkakedvelő motortulajdonosok közül, így a Budapest Chapter, az ország legnagyobb és legrégebbi Harley-Davidson motoros klubjának tagjai közül is jelen voltak néhányan.

A fesztiváligazgató kedvenc hobbijára igyekszik minél több időt szakítani. Éppen most jöttek meg egy nagyobb svájci motoros túráról. Egy másik alkalommal Szlovákia és Lengyelország volt az úti cél, és még ősszel terveznek egy nagyobb megmozdulást.

Dobai Attila fesztiváligazgató Alsóörsre, a szobor átadására azzal a Fat Boyjal érkezett, amely alapján a rönk Harley is készült. A remek típus ikonikus darabja a Harley-nak, sok mindent megélt, és sok filmben szerepelt - Fotó: Molnár Sándor

A motorok mellett a Balaton-parti település is fontos szerepet kapott Dobai Attila szívében.

- Alsóörs most már 18 éve az életem része, gyakorlatilag minden évben június második hétvégéjén megjelenünk. Befogadtak és azt gondolom, hogy elviselnek, szeretnek minket. Június elején egy elég nagy bulit csinálunk itt, ami sok embert vonz, és ez nyilván a környéknek is jó turisztikai szempontból - vélekedik.

A fesztiválról elmondja még, hogy természetesen nagyon sokat változott a 18 év alatt, hiszen rengeteg tapasztalatot szereztek minden évben, amelyeket aztán meg-próbáltak felhasználni a következő fesztiválok során. A most átadott szobor kapcsán megemlíti, hogy a sok szép élményért cserébe végre ők is hagynak Alsóörsön valamit, és jó érzés lesz erre járni és látni azt, hogy van itt egy ilyen különleges emlék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!