Programok

2017.09.06. 14:18

Berhida nyitott az új ötletekre, igényekre

Berhida – A város szeptember 8-a és 10-e között tartja a XXV. Berhidai Napokat, melynek hagyományairól és idei újdonságairól Pergő Margit polgármestert kérdeztük.

Leitner Vera

– Ez egy szép kort megért rendezvénysorozat, melyet – figyelembe véve az ez idő tájt szervezett környékbeli rendezvényeket – immár hagyományosan szeptember második hétvégéjén tartunk – mondta el Pergő Margit polgármester, kiemelve, annak ellenére, hogy a Berhidai Napok huszonötéves múlttal rendelkezik, rugalmas és nyitott a változásokra, az új igényekhez való igazodásra.

– A helyi újságban télen szoktuk közzétenni a felhívást, miszerint a helybeliek jelezhetik a szervezők felé, milyen műsort szeretnének látni a Berhidai Napokon. Az idei alkalommal kérdőívezni is fogunk a rendezvény időtartama alatt, hogy felmérjük a további igényeket – fejti ki Pergő Margit, hozzátéve, fontosnak tartják a visszajelzéseket, akárcsak azt, hogy a helyi civil csoportoknak lehetősége nyíljon megmutatkozni a Berhidai Napok alkalmával.

– Minden évben tartunk kiállításokat a művelődési házban, akárcsak a református és katolikus egyháznál, ahol a templomokban hangversenyt is szerveznek. Mindig nagy népszerűség övezi a Berhidai Kertbarát Kör kiállítását, ahol amatőr kertbarátok és szakemberek mutathatják be profi módon termesztett növényeiket az Ady iskola tornatermében. Az idei rendezvény újdonsága lesz, hogy a sportolásra és az egészséges életmódra is szeretnénk fókuszálni, futóversenyt rendezünk a különböző korosztályoknak, különböző távokon, s a környékbeli polgármesterekkel úgy tervezzük, hogy a mozgás különböző formáit rendszeres, az egyes települések eseményein visszatérő programelemmé tesszük – mondta el a polgármesterasszony, kiemelve, a két és félnapos rendezvénysorozatra szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!