Púder Nélkül

2011.01.13. 12:58

Óriási felháborodást keltett a Vogue gyermekfotó-sorozata

A francia Vogue decemberi lapszámába készített, Cadeaux címet viselő sorozat képein hatéves kislányok felnőtté maszkírozva s öltöztetve pózolnak. A képek megosztják a közönséget: egyesek szerint a gyermekpornó kategóriát súroló felvételeket láthatunk, s nem csupán anyuka ruháiban, cipőiben a tükör előtt billegő kislányokat.

PLT

A tíz éve Carine Roitfeld által vezetett francia lap már nem az első esetben botránkoztatja meg olvasóit. A "Plasztikus erotika"  vagy "A kövér modell eszik" címet viselő képsorozatok is a szépségiparnak állítottak görbe tükröt, mint ahogy a hét főbűnt feldolgozó felvételeknek sem volt kisebb feladatuk.

A Cadeaux azonban minden eddiginél borzasztóbbra, meghökkentőbbre sikerült. Az életkorukhoz nem illő, meglepő pózokban, sminkben és ruhákban fotózott gyermekek arca inkább tűnik ijedtnek, mint boldognak.

Természetesen a fotókon látható kislányok mindannyian profi modellek, akiknek már most nem okoz gondot felnőttként viselkedni. A róluk készített képek azt a mindennapos szenvedést hivatottak kifejezni, amelyet a nők a köz által kikiáltott szépségideál elérése érdekében kiállni képesek.

Azok a szülők, akik gyermekeiket már két évesen szépségversenyekre, válogatásokra hordják, s vattacukornak öltöztetve, kifestve mutogatják, vajon mit szeretnének elérni? Családuk anyagi biztonságát? Vagy csupán rajtuk keresztül szeretnék kiélni a saját vágyaikat? Nem tudhatjuk pontosan, mindenesetre riasztó, hogy mire képesek a szülők egy kis csillogásért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!