Púder Nélkül

2011.09.15. 09:55

Oregánós erkélyjelenet

Szebbnél szebb gumicsizmák, rózsaszín ültetőlapátok, színes kertészkesztyűk hirdetik, trendi lett saját kertben termeszteni a zöldséget, gyümölcsöt.

PLT

Sifter Melindától, az egyik zalaegerszegi gazdabolt vezetőjétől megtudtuk, egyre nagyobb igény mutatkozik a fiatal hölgyek körében saját kert létrehozására, illetve ha más lehetőség nincs, a balkonon történő zöldségtermesztése.

– Sok vásárlómnak nincs is igazi kertje, az erkélyen balkonládákban neveli a zöldségeit. A legtöbb fajtához nem szükséges különösebb szakértelem,  csak rendszeresen öntözni kell őket, a zöldfűszerek könnyen szaporíthatóak hajtásról. Már az egyszerű, ablakban termeszthető fűszernövények is kellemes hangulatot varázsolnak a lakásba, nem beszélve arról, hogy sokkal finomabb az étel, ha friss bazsalikomot, metélőhagymát vagy akár oregánót teszünk bele.


Nemcsak ételízesítőként, de illatosítóként is termeszthetünk zöldeket az erkélyen.

– A rozmaringnak vagy a levendulának kellemes illata van és még a szúnyogokat is távol tartja. A forgalmas utak mellett azonban vigyázzunk, hiszen a por, füst beivódik a növényekbe, így ilyenkor inkább védett helyre tegyük őket.   

Szerző: Kiss Anna


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!