Púder Nélkül

2011.10.09. 07:08

Egészséges étrend mellett kevesebb a születési hiba

Kevesebb születési hiba fordul elő az állapotosságuk idején egészséges étrendet tartó nők gyerekeinél - állapították meg tanulmányukban az amerikai Stanford Egyetem kutatói.

PLT

"Sok veleszületett fogyatékosság, így a velőcső záródási zavara is a terhesség nagyon korai szakaszában alakul ki, mielőtt a nők egyáltalán tudomást szereznének másállapotukról" - emlékeztetett Suzan Carmichael, a tanulmányt készítő egyik kutató.
   
Vizsgálataikban a kutatók 3400 olyan nő adatait használták fel, akiknek ilyen jellegű születési hibával jött világra a gyerekük, és 6100 olyan nő adatait, akiknek nem.
   
Elemzésükben úgy találták, hogy a központi idegrendszer fejlődési rendellenessége ritkább volt azoknak a nőknek a gyerekeinél, akik étrendje a várandósság alatt megközelítette az úgynevezett mediterrán diétát vagy az amerikai egészségügyi hatóságok által ajánlott tápanyagpiramist (sok zöldség, gyümölcs és teljes kiőrlésű gabona, kevés zsír és cukor).

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!