Receptek

2012.01.23. 10:38

Banános csokoládés tekercs

Íme Frühwirth Edit, zalaegerszegi olvasónk finom desszertje: csokis is, banános is!

Napló Online

A tésztához:

2 dkg liszt
2 dkg csokoládéreszelék
2 evõkanál kakaópor
2 mokkáskanál szódabikarbóna
8 evõkanál porcukor
6 tojás
csipetnyi fahéj
A tepsi kikenéséhez:
vaj vagy sütõmargarin
liszt

A krémhez:

2 banán
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg kakaópor
kevés rum
10 dkg porcukor
20 dkg margarin
2 dl tej
2 evõkanál finomliszt
1 tojás


A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a csokoládéreszeléket, a kakaóport, a lisztet és a fahéjat. A kemény habbá vert tojásfehérjével lazán összekeverjük, és kivajazott vagy sütőmargarinnal kikent, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt kisütjük. Mint a piskótatekercset feltekerjük, így hagyjuk hűlni.

Közben elkészítjük a krémet: a tojást elkeverjük a liszttel, felengedjük a tejjel, és sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt tejkrémmel összedolgozzuk. A krém egyik felébe kakaót és rumot teszünk, a másik felébe vaníliás cukrot. A tésztát először a fehér, majd a kakaós krémmel kenjük meg. A két megtisztított banánt a szélére tesszük, és az egészet feltekerjük. Legalább fél napra hűtőbe tesszük, akkor lesz igazán finom, ha már kissé öszszeértek az ízek. Ferdén felszeleteljük, vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!