Receptek
2012.01.24. 15:41
Lebbencsleves
Íme Kindl Józsefné, fülei olvasónk igazán hagyományos receptje: egy finom lebbencsleves!
Napló Online
15 dkg lebbencstészta
5 dkg füstölt szalonna
40 dkg burgonya
hagyma
zöldpetrezselyem
só
pirospaprika
A szalonnát kockára vágva kisütjük, zsírjában zsemleszínűre pirítjuk. A lebbencstésztát és a hagymát a szalonnazsíron megpirítjuk, paprikával megszórjuk. Felengedjük meleg vízzel, és a karikára vágott burgonyával együtt nagyon lassan puhára főzzük. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel, zöld- vagy szárított csöves paprikával, paradicsommal ízesítjük.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre