2013.05.04. 10:54
Recept: Marhasült tejszínes csiperkével
Marhasült tejszínes csiperkével - Olvasónk Czibókné Grábler Judit receptje.
Hozzávalók:
80 dkg marha fehérpecsenye
só
bors
4 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
1 dl vörösbor
3 dl húsleves
2 dkg csiperke
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejszín
ribiszke- vagy áfonyadzsem
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárogatjuk, sózzuk, borsozzuk. Mély serpenyőben 3 evőkanál olajat felforrósítunk, és a húst körös-körül megkapatjuk. A finomra vágott hagymát mellédobjuk, a borral és a levessel felengedjük. Lefedjük, és kis lángon 90 perc alatt puhára pároljuk. A puha húst vágódeszkán néhány percnyi állás után felszeleteljük. A petrezselymes olajon a gombát megpároljuk, a tejszínnel felengedjük. A pecsenye levét hozzáadjuk, felforraljuk,és a húst a gombás mártással leöntve tálaljuk.Illik hozzá a ribiszke- vagy áfonyalekvár, valamint a párolt burgonya.