Receptek

2013.05.04. 10:54

Recept: Marhasült tejszínes csiperkével

Marhasült tejszínes csiperkével - Olvasónk Czibókné Grábler Judit receptje.

Hozzávalók:

80 dkg marha fehérpecsenye

bors
4 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
1 dl vörösbor
3 dl húsleves
2 dkg csiperke
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejszín
ribiszke- vagy áfonyadzsem

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárogatjuk, sózzuk, borsozzuk. Mély serpenyőben 3 evőkanál olajat felforrósítunk, és a húst körös-körül megkapatjuk. A finomra vágott hagymát mellédobjuk, a borral és a levessel felengedjük. Lefedjük, és kis lángon 90 perc alatt puhára pároljuk. A puha húst vágódeszkán néhány percnyi állás után felszeleteljük. A petrezselymes olajon a gombát megpároljuk, a tejszínnel felengedjük. A pecsenye levét hozzáadjuk, felforraljuk,és a húst a gombás mártással leöntve tálaljuk.Illik hozzá a ribiszke- vagy áfonyalekvár, valamint a párolt burgonya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!