2020.03.29. 07:00
Egy finom saláta, amely igazán tartalmas is
Tésztából saláta? Nem butaság! Könnyen elkészül, ízlés szerint „tuningolható”, és így még igazán ízletes is lesz.
Forrás: FMH
Hozzávalók két adaghoz, a tészta főzéséhez: 200 gramm szarvacskatészta, víz és 1 teáskanálnyi só. A tésztához ajánljuk: 2 darab virsli, 100 gramm csirkemellsonka, 4 darab csemegeuborka, 1 darab piros kápiapaprika, 2 evőkanál morzsolt kukorica (lehet az konzerv is) és 1 marék újhagyma.
A szószhoz a következők kellenek: 2 dl tejföl (12 százalékos), 100 gramm majonéz, 1 teáskanál citromlé, só és tört fekete bors.
Az elkészítésnél a tésztát sós vízben körülbelül 10-12 perc alatt megfőzzük.
A hozzávalókat előkészítjük, felszeleteljük, a virslit pedig néhány perc alatt mikróban megfőzzük.
A tejfölben elkeverjük a majonézt, majd frissítő elemként, ízesítőként hozzáadjuk még a citrom levét, a sót és a borsot is.
A megfőtt, kihűlt tésztát összevegyítjük az így elkészült szósszal, majd a többi hozzávalóval.
Tálalás előtt hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A tésztasalátába rakhatunk még paradicsomot, csírákat és lila hagymát is, a tetejére pedig – ízlés szerint – reszelhetünk sajtot. Azért is előnyös étel, mert könnyen elkészül, egyéni ízlés szerint, valamint a hűtőben egy nagy adag több napig eláll.