Reklám

2016.11.10. 09:46

Szakértő tanácsok a legjobb hűtőszekrény kiválasztásához (x)

Hűtőgépcsere program 2016: elindult a beváltás! Akár mostani hűtőszekrényünk meghibásodása, akár a hűtőgépcsere programon elnyert pályázatunk miatt keresünk új készüléket, számos szempontot kell figyelembe vennünk, hogy jó döntést tudjunk hozni. Szigeti Gyula, az Euronics szakértője segítséget nyújt az okos, környezettudatos és gazdaságos választáshoz.

A méret a lényeg

Azoknak, akik nagyobb háztartást vezetnek nagy befogadóképességű és teljesítményű hűtőszekrényre van szükségük. Ez lehet akár egy kétajtós, amerikai típusú hűtőszekrény vagy egy hagyományos hűtő kis fagyasztóval és egy különálló fagyasztóládával kombinálva is. Ahhoz, hogy meg tudjuk becsülni, hogy mekkora hűtőre van szükségünk, személyenként 50-60 literes nettó hűtőtérfogattal kell számolnunk.

Érdemes ezüst bevonatú hűtőt választani, mert az ilyen felületen kevésbé tapadnak meg a baktériumok, és szaporodni sem képesek annyira, mint a hagyományos műanyag felületeken. Ennek köszönhetően akár napokkal tovább frissek maradhatnak az ételek.

Tegyünk a jegesedés ellen

Mivel sok idős ember nem csak magára főz, hasznos, ha az általuk választott készülék fagyasztókapacitása közel azonos a hűtőkapacitással.  Ezek a gépek általában a nap 24 órájában üzemelnek, így leolvasztásuk sokszor akadályba ütközik a folyamatos használat miatt. Ezért különösen hasznosak lehetnek az úgynevezett No Frost-rendszerű hűtők, amelyeknek a fagyasztótere nem igényel leolvasztást, mivel sem az oldal-, sem pedig a hátfalukon nem képződik jég.

Kombinált hűtők esetében praktikus, ha fent van a hagyományos hűtőrész és lent a mélyhűtő, hogy ne kelljen naponta többször is hajolgatni.

Ahol nincs nagyteljesítményű villanybojler a lakásban, ott a hűtőnek van a legnagyobb áramfelvétele.  A mostani árakkal számolva egy energiatakarékos, éppen ezért drágább modell már 3-5 év alatt behozza a kezdeti árkülönbséget. A környezettudatos és okos megoldáshoz ezért azt javaslom, válasszák a legjobb energiaosztályú készüléket!

Az Euronicsnál 65 üzletünkben 650 szakértővel várjuk a vásárlókat, hogy mindenkinek segítséget nyújtsunk, aki új háztartási gép vagy elektronikai eszköz vásárlása előtt áll. Akár részletre is!

 

További információ: http://www.euronics.hu

Címkék#Euronics

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!