SÉTA

2012.01.28. 08:59

Aranytoll a legjobb sétásnak

A díszes tollat az elismerő oklevéllel együtt a Napló főszerkesztője adta át a fiatalembernek. Barták Péter elmondta, hogy a Séta a Pannon Lapok Társaságának egyedülálló kezdeményezése, célja, hogy az újságírás világát közelebb vigyék a fiatalokhoz.

Halmos György

A program sikerét mutatja, hogy kurzusonként Fejér, Vas, Veszprém és Zala megyében csaknem ezer diák vett részt, adtak be színvonalas cikkeket hétről hétre. A témák változatosak voltak, hiszen nem csak saját életükből merítettek, írásaikon keresztül sokszor az ország, nem egyszer egy-egy globális veszélyre, problémára is felhívták a figyelmet. Mindez nagy felelősséggel járt, hiszen a megyénként megjelenő Séta-oldalt az újságok több tízezres közönsége olvasta, a "négymegyés" kiadvány összesen több mint félmillió emberhez jut el. A főszerkesztő írásra és további színvonalas cikkek készítésére biztatta a diákokat.



A Napló díjazottja nem gondolta volna, hogy Modern zenét Mozart mellé? című írását találják a legeredetibbnek. A felsőörsi fiatalember elmondta, hogy rendszeresen ír, van egy zenei blogja, innen a téma iránti indíttatás. Komolyabb műfajokban is kipróbálta magát, írt novellát és verset is. A tizenkettedikes fiatal még nem tudja, mi lesz, akár az is elképzelhető, hogy újságíró, mert érdeklik a közéleti témák, "régebben" viszont zenetörténész szeretett volna lenni.

- Nagyon örültem, amikor megjelent a cikk, sokan gratuláltak - mondta el érdeklődésünkre Máté, aki hozzátette: arra egyáltalán nem gondolt, hogy az aranytollat ez az írás érdemli ki. Szólt arról is, hogy a mai fiatalok kevés újságot olvasnak, inkább az interneten nézik meg a híreket, de egy-egy színvonalasabb írásért forgatnak lapokat. - Jó látni, hogy például a National Gerographic kézről-kézre jár - tette hozzá.

A sajtó és Tanulás (Séta) rovat további cikkeiért klikk ide

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!