SÉTA

2017.01.16. 16:18

Könyvtár? Igen!

Veszprém - Egyre kevesebb embertől hallhatjuk, hogy szeret olvasni. Gondolhatjuk, hogy a papír alapú könyvekre és a könyvtárakra egyre kevesebb szükség van.

Ahhoz, hogy könyvet vehessünk, igen mélyen kell belenyúlnunk a pénztárcánkba, ráadásul később nem vihetjük vissza a könyvesboltba, pedig jobb esetben is csak ritkán vesszük újra kézbe őket. Válogathatunk a szép- és szakirodalomból, idegen nyelvű könyvekből, és népszerű vagy különleges, ritka művekből is.

Azt is mondhatjuk, azért érdemes könyvtárba járni, mert egyszerűen jó érzés, ugyanis ez az egyik legrégebbi intézmény, amely a tudás megosztásán alapul. Kevesen gondolnának arra, hogy a könyvtárak közösségi terek is egyben, ugyanis kiváló programlehetőséget nyújt a család és a barátok számára.

A csend miatt remek helyszín a kutatásra, tanulásra, amelyhez még segítséget is találunk a könyvekben. A kölcsönzés mellett részt vehetünk előadáson, író-olvasó találkozón. Ezek után kinek nincs kedve könyvtárba menni?

Fülöp Sára
Vetési Albert Gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!