SÉTA

2017.01.16. 16:20

Szerezzünk örömet, akár olvasnivalóval is!

Sümeg - A Kisfaludy Sándor Gimnázium könyvtárában egy kis asztalkán, a polcok között megjelentek érdekes, nem feltétlen az iskolai könyvtár gyűjtőkörébe tartozó könyvek, melyeket a kedves érdeklődők elolvasás után akár meg is tarthatnak.

A kis asztalkán hagyott, ajándékkönyveket bárki elviheti, örökbe fogadhatja, aki szerelembe esett a betűkkel, akit érdekel egy-két történet, aki megtalálta rég vágyott olvasmányát. A már hagyományos könyvadoptációs program idén is sokakat megmozgatott: diákok, tanárok egyaránt be-betérnek a könyvtárba, ki hoz, ki visz a hóna alatt köteteket. Igen, nem is csak egyet!

Örömteli látvány a folyosókon, a buszon, a büfében olvasók látványa, és az, amikor elmenvén kortársaim mellett, arról hallom őket beszélgetni, ki, milyen könyvet fogadott örökbe. A gazdára váró" könyvek sokszínűek: van szépirodalom, ismeretterjesztő mű, van viccgyűjtemény, van verseskötet. A széles palettáról nem könnyű a választás, de én már kétszer is találtam szívemhez közel állót.

Egyre népszerűbb mindenhol az ingyenes könyvcserebere Fotó: Sebestyén Roland

Örülök, hogy van ez a lehetőség, iskolakönyvtárosunk, Piroska néni ötlete értő-érző szívekre és szemekre talált. Ahogy egy kisállatot meg lehet menteni, úgy egy könyvet is örökbe lehet fogadni".

Gyere, és csatlakozz te is a Fogadj örökbe egy könyvet programhoz! Olvass te is többet!

Székely Zsófia
Kisfaludy gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!