SÉTA

2017.05.10. 14:10

Mikler Roland a suli kapujában

VESZPRÉM - Diáknapot tartottak a Noszlopy Gáspár Gimnáziumban, az iskola minden diákja izgatottan várta a vendég érkezését.

SÉTA

Az új tornacsarnokban az osztályok közötti kötélhúzást követően hetesdobó versenyt rendeztek. A kapuban a Telekom Veszprém egyik kiváló kapusa, Mikler Roland állt, és várta a diákok labdáit. Nem verseny, inkább közös játék alakult ki a diákok és a kapus között, aki elismerően értékelte a jobb dobásokat.

A legügyesebbek örömmel fogadták kedvenc játékosuk gratuláló kézfogását. Ezt követően az udvaron egy rend-őrségi kutyás bemutató volt, két német juhászkutya, Cézár és Hektor várta az érdeklődőket. A veszprémi rendőrkutyák hamar megtalálták az elrejtett drogot, annak ellenére, hogy sok diák nyüzsgött a közelükben. Mindeközben egész napos programként volt lehetőség íjászkodásra, lövészetre és kézigránátdobásra.

Az iskola futballpályáján osztályonként focimeccs is zajlott, a torna-teremben röplabdameccsen drukkolhattak a tanárok és diákok. Közben az iskola aulájában pingpongverseny is volt, a galérián sakkozni lehetett, de volt csocsó is. A programok végén mindenki jégkrémet kapott. Így szó szerinti édes élet zajlott az iskolában. A diákok pontot kaptak teljesítményükért, az eredményhirdetésnél értékes ajándékokat kaptunk. Az igazgató úr megköszönte a részvételt mindenkinek, majd kiosztotta a díjakat.

A legeredményesebb osztály a 9. B lett. A Noszlopyra egyébként jellemző a sok rendezvény, idén már volt Huma-hét, amelynek fő témája az 1956-os forradalom volt. Bekapcsolódhattunk a Veszprém - Finnugor Kulturális Főváros című rendezvénysorozatba is. A Tatu elnevezésű Természettudományos napokon előadások voltak a meteorokról, a környezetvédelemről.

Volt kémiai szabadulószoba, megnézhettünk egy gyönyörű lepkegyűjtemény-kiállítást, elkészíthettük biológiai lábnyomunkat, majd állomásjátékokon keresztül ismerkedhettünk a természettudománnyal.

Wiese Sabrina, Noszlopy Gáspár Gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!