SÉTA

2017.11.09. 09:00

Cipőket a példaképüktől

Címkék#SÉTA#diák

Szép gesztust tett Kun Bertalan, a PSV Eindhoven labdarúgója, aki nevelőklubja fiataljainak adott értékes ajándékot.

A veszprémi FC USE-ban nevelkedett sportoló hat éve futballozik Hollandiában, immáron profi státuszban. Idén újabb két évre hosszabbították meg a szerződését. Egy kisebb baráti összejövetelen a VFC USE székházában labdarúgócipőket ajándékozott. Tizenegy pár cipőt kaptak a bakonyi utánpótlás tehetséges fiataljai.

A boldog megajándékozottak a cipőkkel Fotó: iskola

– Egy költözés miatt jött az ötlet. Amikor pakoltunk, rájöttem, hogy milyen sok futballcipőm van. Ezeket rá-adásul alig, illetve egyáltalán nem használtam, így arra gondoltam, elhozom őket Magyarországra, és felajánlom egykori klubom játéko-sainak – mondta az átadáson, ahol jelen volt Szabó Péter és Kelemen Miklós, Berci nevelőedzője is. A Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium 9. A osztályából hárman is részesültek a nagy megtisztel-tetésben. Herczeg Adrián az átadási ünnepség után azt mondta, ő is kapott egy pár cipőt, ez mindhármuk számára megtiszteltetés volt. Berci mesélt a pályafutásáról, ami nagy motivációt jelentett számukra, hiszen láthatják, hogy Veszprémből is el lehet jutni komoly csapatokhoz. Rédling Csanád számára nagyon jól jött az ajándék, ugyanis cipővásárláson törte a fejét. Örült, hogy egy volt klubtársa cipőjét viselheti. Szeretne majd ő is eljutni idáig. A pályájuk elődjéről sokat mesélnek a nagy öregek, sok nagy csata emlékét őrzi. Mint ahogy edzőik, klubvezetőik is sokat tudnak mesélni az egykori dicsőséges időszakokról, amikor a nemzeti bajnokságban az első osztályig jutottak, és öt szép évet töltöttek el ott.

Csapó Bence azt mondta, csapattársai boldogan próbálgatták a csukákat. A hétvégi mérkőzésen már sokan abban játszottak. Ő is nagyon örült, amikor megtudta, hogy kap egy pár cipőt. Szerencséjére a méretében volt olyan cipő, ami neki nagyon tetszett. Büszke, hogy egy ilyen profi játékostól kapott cipőt.

Csapó Bence, Herczeg Adrián, Rédling Csanád

Noszlopy Gáspár

Gimnázium és Kollégium

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!