Somlójenő

2014.10.05. 19:05

A somlói bor gálája

Címkék#Somló

Somló hegy - Másodszor szerveztek borászgálát, amelyen a helyi bortermelők mutatták be termékeiket.

Penk Tímea

A somlói borok boltja az idei gálát a Kreinbacher Pezsgőpincészetben tartotta. Cartwright Éva a program szervezőjeként a Naplónak elmondta, hogy a nyári programsorozatukat zárták a szombati összejövetellel. A rendezvényen több mint harminc borász jelent és kínálta kóstolóját. Cartwright Éva úgy gondolja, hogy nemcsak a borásznak, hanem a kereskedőnek is oda kell figyelni a marketingre. Egy ilyen együttműködésnek köszönhetően a Somló egyik bortermelőjét, Spiegelberg Istvánt egy amerikai borszaklap beválasztotta a világ száz legjobb borászai közé. Most már a tengerentúlon is megismerhetik a Somlót és borait.

Cartwright Éva, a somlói borok gálájának koordinátora (Fotó: Penk Tímea)

Közel kétszáz vendég érkezett az idei gálára, amelynek díszvendége Szily Nóra volt. A médiaszemélyiség meglepte a borászokat amikor elmesélte, hogy dédszülei Devecserből származnak.

A rendezvény egyik vendége, Szabó Zsófia Érdről érkezett és nagyon jól érezte magát. Elmondta, hogy a vendégfogadáskor mindenki kapott egy poharat, amelyre vigyázni kellett, ő egy fekete macskát rajzolt rá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!