Sport

2006.06.05. 22:00

Futball-végleszámolás

Debrecen - A labdarúgó NB I zárófordulójának mérkõzésén a hazaiak (hallva az Újpest-mérkõzés eredményét) ritmust váltottak és legyõzték a vendég pápaiakat.

Mórocz Zsolt

Még csak véletlenül sem ejtette ki senki a debreceni stadionban a bajnokcsapat vagy aranyérem szavakat. Noha nyilván ennek reményében telt meg a lelátó, a végsõ sikerhez az újpestiek veresége is kellett.
A szemerkélõ, majd szakadó esõben a kevésbé megilletõdött vendégek kezdtek jobban. Szabó II. szabadrúgását Lipták fejjel alig bólintotta a kapu mellé. A házigazdák rákapcsoltak, Halmosi nevéhez fûzõdött az elsõ pontos lövés, de Szûcs a helyén volt. A 10. percben egy emberként hördültek fel a szurkolók Bogdanovics beadása a 16-oson belül álló Lungu kezén akadt el, de Szabó játékvezetõ sípja ezúttal néma maradt. Általában persze ezt nem lehetett elmondani a bíró segédeszközérõl a kétes esetek zömét a hazai csapat javára ítélte meg. Így lõhetett Sándor az elsõ negyedóra végén szabadrúgásból centikkel a kapufa mellé. A másik oldalon Szabó II. pontrúgását Fabio fejjel jól helyezte, de Csernyánszky résen volt. Aztán Szûcs tesztpercei következtek Vukmir, Sándor, Bogdanovics tette próbára, de a hálóõr állta a sarat, pontosabban a lövéseket.
A 21. percben viszont már tehetetlen volt Sándorról megfeledkeztek egy pillanatra a védõk, a debreceni kapitány 21 méterrõl mértani pontossággal kilõtte a jobb alsó sarkot, 10.
A 23. percben Szatmári bal oldali beadását Brnovics a kapu torkában megtolta, vesztére, mert Szûcs felszedte a labdát. A következõ kísérlete jobb volt lövését ezúttal a pápai portás lábbal hárította. A zuhogó esõben igyekeztek a játékosok alkalmazkodni a csúszós talajhoz, de az egyre kevésbé sikerült. Az elsõ fél óra végén a vendégek elhallgattatták a publikumot a kivágott labdát Lungu azonnal kapura rúgta, Fabio a 11-es pontnál lekezelte, de a lövést elhibázta.
A 40. percben Szabó II. sokadik veszélyes szabadrúgására Fabio mozdult remek ütemben és a labdát 13 méterrõl a kapu jobb oldalába fejelte, 11.
A válaszra három percet kellett várni. Sándor is szabadrúgással kezdett, Szûcs védte a lövést. Dombi ismételt, Szûcs ebbe is beleért, a gólvonalnál azonban Brnovics eszmélt a leggyorsabban és a mészvonal mögé pöckölte a labdát, 21.
A szünetben természetesen az Újpest-meccs eredményére volt mindenki kíváncsi. A döntetlen hallatán csak a legbátrabbak kezdtek örülni.
A folytatásban a hazaiakon látszott nyugodtan szeretnék kapni a fõvárosból érkezõ híreket. Ebben sajnos a pápaiak is partnerek voltak.
Az 55. percben Dombi lépett ki a védõk közül, Lipták kitûnõ ütemben szerelte, Éger visszagurította a tömegbe a labdát, Halmosi pedig okosan lõtt a kapu jobb oldalába, 31.
A 64. perc tájékán a békés labdázgatást eget verõ éljenzés zavarta meg. Még a játé-kosok is összerezzentek a szokatlan hangorkán hallatán, de hamar kitalálták az okát a fehérváriak megszerezték a vezetést. Ezt követõen a vendéglátók elsõsorban arra ügyeltek, hogy tartsák a labdát és az eredményt. Ehhez különösebb erõfeszítésre nem is volt szükségük. A Debrecen tessék-lássék módon támadott, a Pápának viszont a védekezésen kívül többre nem tellett erejébõl.
A 82. percben aztán Dombi megint megindult a kapu felé, a védõk szerelték, Halmosi a tétovázó Vargától elvette a labdát, Bogdanovicshoz passzolt, aki jobb külsõvel okosan lõtt a hálóba, 41.
Az utolsó elõtti percben még Dzsudzsák beadását Máté fejelte az ötösrõl a kapu mellé, "ínségesebb" idõkben valószínûleg ez is a hálóban kötött volna ki.
A DVSC megerõltetés nélkül hozta a kötelezõt, a vezetés birtokában könnyed játszadozással múlatta az idõt. A Pápa küzdött, de fejet kellett hajtania a nagyobb tudás elõtt.
Supka Attila - Nehéz szavakba önteni, amit érzek. Csodálatos csapatunk van, sikerült megvédenünk a bajnoki címünket!
Zsivoczky Gyula - Gratulálok a debrecenieknek az elsõ helyhez. Gratulálok csapatomnak, hogy volt tartása, sajnos ugyanez az MTK labdarúgóiról kevésbé mondható el... (A Vasas legyõzte az MTK-t, így megelõzhette a Pápát.)A Debrecen könnyed játszadozással
is biztosan hozta
a kötelezõtFotó Fedor János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!